Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam problem z alarmem działa kiedy podnoszę klape od silnika jeśli otwieram bagażnik kluczykiem alarmu nie ma mam pytnie czy rozkodował się alarm czy to jest wina kluczyka jak to można zrobić (sprawdzić) domowym sposobem proszę o poradę.
Opublikowano

w jaki sposob otwierasz klape?? jesli otwierasz kluczykiem i przy okazji otwieraja sie rygle drzwi to normalne ze sie alarm nie wyzwala. (mysle oczywiscie o bezpilotowce - orginalnym alarmie) jesli natomiast centralny nie otwiera ci drzwi razem z klapa to mozesz miec uszodzony - lub nie podlaczony wlacznik w klapie.

p.s. a lampka w bagazniku sie zalacza???

Opublikowano
sorry może żle napisałem. Jeśli otwieram bagażnik kluczykiem(ręcznie)alarm bagażnika nie działa wszystkie inne tak np. klapa silnika itd.
Opublikowano
wyłacznik krańcowy sprawdz w pokrywie bagażnika. otwierając bagażnik powinno ci się światło zapalić jeżeli nie to i alarm nie będzie ci działał .zobacz też bezpieczniki (ten wyłącznikchyba jest w zamku pokrywy bagażnika)
Opublikowano
UWAGA: sprawdziłem dzisiaj można otworzyć bagażnik ręcznie i alarm się nie włacza ,tylko kontrolka alarmu pod lusterkiem chwilę miga szybciej . czyli tak ma być (dotyczy sedana) :cool2: