Skocz do zawartości

Zgubiłem kluczyk E38 z 94,co robić ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,jestem nowym i świeżym właścicielem E38 730 z 1994 roku,pechowo zgubiłem kluczyk i nie wiem co dalej mam zrobić.Proszę o pomoc.Pozdro
Opublikowano
  • Autor

Nie,nie mam,jeden był :-(

Skoryguje pytanie:

Jak już sobie jakimś cudem otworze auto to czy będę mógł dorobić kluczyk na wzór stacyjki i potem samodzielnie zaprogramować go z immobilajzerem i centralnym zamkiem

Pomocy

Opublikowano
Kluczyk można dorobić bez problemu w Aso na podstawie dowodu rejestracyjnego i dowodu osobistego. Koszt to ok 580zł kluczyka z pilotem, sa tez inne wersje kluczyków np serwisowy, czyli bez pilota który nie otwiera zamka w schowku i bagażnika w cenie ok 150zł.
Opublikowano
  • Autor
A ile czasu trzeba czekać?
Opublikowano

Teoretycznie kilka dni, u mnie byla obsuwa i czekalem dobrze ponad tydzien.

No, ale w koncu dostarczyli mi dwa egzemplarze.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
  • Autor
Kluczyk można dorobić bez problemu w Aso na podstawie dowodu rejestracyjnego i dowodu osobistego. Koszt to ok 580zł kluczyka z pilotem, sa tez inne wersje kluczyków np serwisowy, czyli bez pilota który nie otwiera zamka w schowku i bagażnika w cenie ok 150zł.

Dobrze,tylko jaka jest pewność że nie była zmieniana stacyjka od 94 roku?Dorobią mi po dowodzie rejestracyjnym i może się okazać że nie będzie pasował klucz

Opublikowano
Pewnosci nie masz zadnej, ale jezeli miales jeden kluczyk, ktory do wszystkiego pasowal, to mala szansa, zeby ktos wymienil wszystkie zamki.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
  • Członkowie klubu

W e38 z 94 roku - mimo iż kluczyk na to wskazuje - niekoniecznie fabrycznie musi być immobilizer

to taka podpowiedź - zawsze troszkę taniej

w tych pieniądzach można kupić i założyć alarm który obsługiwać będzie funkcje otwierania ale i dodatkowo chronił Twoje auto - a kluczyk dorobić za kilkadziesiąt złotych = pod warunkiem , że będzie z czego .

raczej stacyjka będzie oryginał - bo e 38 to trwały samochód który w tym czasie kosztował ponad 120 000 DM

Hej

Napisz jak Ci poszło

Mario