Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem pomimo że czytałem forum :duh: i oto moje pytanie:

jak wyjąć regulator wolnych obrotów z silnika M 50.

Próbowałem to zrobić ale regulator siedzi sobie na środku kolektora dolotowego i trudno do nigo sie dostać pomimo że zdemontowałem filtr powietrza. :cry2:

Może jakieś rady jak to zrobić :?:

BMW jest jak krówka ciągle trzeba ją paść.

Wtedy jest pełny wypas.

Opublikowano
Mysle ze dobrze kombinowales. Zdemontuj obudowe filtra powietrza, gume łącząca filtr z przepustnica, rure ktora doprowadza chlodzenie do alternatora i dalej to juz tylko troche gimnastyki ;-) Poswiec sobie lampeczka cobys widzial gdzie co jest, odepnij kostke z regolatora wolnych obrotow, i dwa gumowe przewody ktore do niego dochodza , jeden idzie do kolektora a drugi do tej gumy przy przepustnicy. I to wszystko, fakt ze dostep jest upierdliwy ale da sie to zrobic ;-)
Opublikowano

trzeba miec szczupłe ręce, ja się nie dostałem od strony przepustnicy bo pompa ABS mi przeszkadzała a nie chciałem wyginac przewodów.

Zdejmij dekielek od filtra oleju wtedy zmieści Ci się tam cała ręka, silniczek krokowy jest w takiej opasce gumowej przed zdjęciem pciknij czymś tłustym lub mydlanym jak go juz z tamtąd wypchniesz i odłączysz rurę gumową tylko jedną bo za tą od strony przepustnicy go wyciągasz.

Mpżna też próbować z kanału go wyciągać ale nie próbowałem więc nie wiem

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]

Opublikowano

Na początku właśnie tak (zgodnie z w/w opisem) rozpocząłem walkę z regulatorem. Zgadza się wyjąć go po małej gimnastyce jest w miarę łatwo ale póżniej zamontować z powrotem to jest dopiero wyczyn, zwłaszcza wąż gumowy który idzie od gumy łączącej przepływomierz powietrza z kolektorem a od niego wychodzi do regulatora.

Polecam jeżeli ktoś się nudzi - naprawdę niezła jazda.

Czekam na dalsze sugestie :D

BMW jest jak krówka ciągle trzeba ją paść.

Wtedy jest pełny wypas.