Skocz do zawartości

gaśnie , brak mocy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zaraz mnie ch..... strzeli. wariuje mi na gazie na benzynie tez czasami. Byłem u gazowca posprawdzał wszystko co i jak i jest ok. pojezdze troche i zaczyna wariowac. Czasami potrzfi zgasnąć. na benzynie ciągnie idealnie tylko te wolne obroty falują.a na gazie katastrofa nie dość ze faluje czasmi potrafi zgasnąć i brak mu mocy. odczekam chwile i wraca wszystko do normy ale nie na długo. czy ktoś miał podobny przypadek?? Czy przyczyną tego może być np zasysane lewe powietrze? proszę podpowiedzcie coś

pozdrawiam :modlitwa:

325i 24V

Ten, kto sie pyta jest głupcem przez pięć minut,

ten kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano

witaj

a jaką masz instalację gazową? która generacja?

skoro masz problemy z jazdą na gazie to nic tylko udaj sie do gazownika i powiedz mu że nie jest OK i niech się przejedzie autem a nie tylko posprawdza.

jeśli masz zwykłą instalację gazową to normalne ze na benzynie będzie Ci gorzej jeździł, bo do gazu montują zwężki w dolocie, co ma zły wpływ na jazde na benzynie.

ja miałem tak w każdym aucie, które było przerobione na gaz, teraz mam e36 325 i zastanawiam się nad sekwencją, ale też się obawiam problemów.

jedź do gazownika niech się męczy!

pozdro

Opublikowano
mam sekwencję montowałem pod koniec sierpnia , zrobiłem ok 3 000 km, gazowiec ustawiał ją już chyba cztery razy i efekt jest na krótko

Ten, kto sie pyta jest głupcem przez pięć minut,

ten kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano

no to masz gwarancje, niech Ci to zrobi jak należy do skutku, ja bym nie popuścił.

piszesz że masz sekwencję ja planuje założyć, ale słysząc o problemach z sekwencją aż się boję...