Skocz do zawartości

strumienica zamiast katalizatora.....w bmw 520 e39

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
do tomekpez ))))chyba mnie nie zrozumiales do konca.nie mam juz kata w aucie,tylko rurke zamiast niego)))jezdze tak od roku i wydaje mi sie ze cos glosniej chodzi silnik lub wydech)jakis metaliczny dzwiek i pytam sie co teraz?mechanik stwierdzil ze to raczej nie sa szklanki.i jedne silniki reaguja na wycuecie kata dobrze a inne nie....i jestem w kropce co teraz?????????
Opublikowano

strumiennica spiralowa dziala na tej zasadzie ze pomga silnikowi odprowadzic spaliny, a zeby szybciej i wiecej odprowadzic spalin to musza one sie tam skads wziasc wiec zaklada sie dolot powietrza(sportowy) zeby mogl zassac wiecej powietrza.....

zalozenie strumiennicy bez dolotu powoduje to pierdzielenia sie zaworow wylotowych po czasie, dotego strumiennica mui byc zamontowana w odpowiednim miejscu, jezeli bedzie zamontowana za blisko kolektora to szybciej siada zawory a jak za daleko to nic nie bedzie dawac i szkoda kasy i zachodu...