Skocz do zawartości

strumienica zamiast katalizatora.....w bmw 520 e39

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czy jak zaloze strumienice do bmw e39 520 to metaliczny glos zniknie?wycielem kata rok temu i wkurza mnie juz ten odglos...pomocy?
Opublikowano
nie zakladaj strumiennicy, spierdzielisz silnik... mam nadzieje ze wiesz na jakiej zasadzie dziala strumiennica.....
Opublikowano
  • Autor
tzn?jak spierdziele?jezdze juz tym autem rok bez kata i nie podoba mi sie ten dzwiek dlatego pytam co mam zrobic>bo oryginalny kat jest drogi.....
Opublikowano

wiem jak działa ale nie rozumie za bardzo rozumiem ,, Robert bmw 520 gdynia

nie zakladaj strumiennicy, spierdzielisz silnik... mam nadzieje ze wiesz na jakiej zasadzie dziala strumiennica.....''?????? :doh:

http://img.userbars.pl/98/19415.gif

Sprzedam lampa kombi e39 prawy tył , poduszki pow.dzrzwi przednich- pytania na pw lub gg

Opublikowano
nastepny powod zeby nie wycinac kata.

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

CZĘŚCI ZA GROSZE-skrzynie od 250zl,mosty tylne od 150zl,zawieszenia,blachy

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano
głos zniknie na pewno , nie musisz kupowac strumienicy , wystarczy wstawic rurke do kata albo zamiast niego i po kłopocie , miałem to samo i mysle ze lepiej zostawic kata z rurka w srodku

Sprzedam lampa kombi e39 prawy tył , poduszki pow.dzrzwi przednich- pytania na pw lub gg

Opublikowano
  • Autor
do tomekpez ))))chyba mnie nie zrozumiales do konca.nie mam juz kata w aucie,tylko rurke zamiast niego)))jezdze tak od roku i wydaje mi sie ze cos glosniej chodzi silnik lub wydech)jakis metaliczny dzwiek i pytam sie co teraz?mechanik stwierdzil ze to raczej nie sa szklanki.i jedne silniki reaguja na wycuecie kata dobrze a inne nie....i jestem w kropce co teraz?????????
Opublikowano

strumiennica spiralowa dziala na tej zasadzie ze pomga silnikowi odprowadzic spaliny, a zeby szybciej i wiecej odprowadzic spalin to musza one sie tam skads wziasc wiec zaklada sie dolot powietrza(sportowy) zeby mogl zassac wiecej powietrza.....

zalozenie strumiennicy bez dolotu powoduje to pierdzielenia sie zaworow wylotowych po czasie, dotego strumiennica mui byc zamontowana w odpowiednim miejscu, jezeli bedzie zamontowana za blisko kolektora to szybciej siada zawory a jak za daleko to nic nie bedzie dawac i szkoda kasy i zachodu...

Opublikowano
Robert bmw 520 gdynia sory , ale w takim razie to nie mozliwe , powod musi byc inny , tak sie dzieje gdy powietrze wpada do pustego kata