Skocz do zawartości

ladowanie problem?nowy aku co dalej?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam dzis kupilem nowy aku bo myslalem ze moze troszke mi sie polepszy kupilem centre future 50Ah.Wiec ladowanie na sucho to ok 13.0v-13.1v przy swiatlach 12.96.czy wszytsko ok ?dodam ze po wlaczniu szybko chociaż dwóch rzeczy obroty spadają .dzis zrobiłem test włączyłem swiatla na zapalonym aucie a później domykałem szyby przednie chociaż juz były zamknięte bo wiem ze dość dużo prądu biorą i za każdym razem obroty spadały nieznacznie oraz przygasały swiatla ?co sprawdzić?
Opublikowano
Elektrykiem nie jestem ale może to szczotki na alternatorze- albo słabo napięty pasek klinowy lub ten że pasek do wymiany-gdyby aku było jedynym "dostawcą" prądu w samochodzie każdy pojeździł by maź 3-4 dni na nowym akumulatorze.
masqo
Opublikowano
ale nowego aku nie wolno ładować przez dłuższy czas-mnie powiedzieli że przez minimum rok- i powiedzieli jeszcze że jakby coś sie działo to mam gwarancje - i uderzam do nich ze reklamacją
masqo