Skocz do zawartości

Duże spalanie gazu........

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pytałem to do V8 za sekwencje wołają u mnie do max 4tys zł. hmm...to nie tak duzo.Ale moze bedzie jeszcze taniej poniewaz nie musieliby montować juz butli i instalacji doprowadzajacej gaz.Cholera nie mieszaj mi w głowie bo jezcze sie zdecyduję a nie moge za bardzo teraz szastac szmalem...kupuje opony a to juz 1500 zyka.
Opublikowano

Wiesz że na zwykłej instalce twoje V8 przechodzi katusze?

Na niskich obrotach masz bogatą mieszankę, na srednich dobrą , a im wyżej tym się robi bardziej ubogo, i cały czas ryzykujesz jak ci strzeli, to ci maskę rozwali - serio!!

http://pomocdrogowakrk.pl

Tel:790 580 495

Opublikowano
Wiesz że na zwykłej instalce twoje V8 przechodzi katusze?

Na niskich obrotach masz bogatą mieszankę, na srednich dobrą , a im wyżej tym się robi bardziej ubogo, i cały czas ryzykujesz jak ci strzeli, to ci maskę rozwali - serio!!

Nauczylem sie jez,dzic juz tak ,ze praktycznie prawie nie strzela raz na pare mcy,jak za szybko depne.Czasem sie zapomne.Ale zawsze potem zastanawiam sie czy cos sie nie uszkodzilo.Jakie istnieje ryzyko jesli strzeli i do czego prowadzi zbyt uboga mieszanka?
Opublikowano

Jak ci mocno strzeli to rozerwie przepływomierz, dolot, puszkę filtra powietrza, a nawet rozwali maskę.

Zbyt uboga mieszanka prowadzi do:

- Uszkodzenia uszczelki pod głowicą

- Uszkodzenia głowicy

- Uszkodzenia zaworów

- Uszkodzenia tłoków

Ogólnie silnik pracuje wtedy w zbyt wysokiej temperaturze, choć temp. wody może być dobra, chodzi o temp. wewnątrz komory spalania.

http://pomocdrogowakrk.pl

Tel:790 580 495

Opublikowano

moja instalacja to STAG2-E6 z parownikiem firmy Zavoli, czytajac ten post postanowilem sobie ja podkrecic by zobaczyc co sie stanie :D

pierwsza proba zakonczona wystrzalem hehe i bardzo slbaba moca :/ pozostawilem tak do dzisiaj, rano maska do gory i przekrecam w druga strone (o pol obrotu) i normalnie mi szczeka spadla, moc jak na pb bez strzalu i ponad 7000RPM!!!! ciekawe jakie spalanie bedzie to sie okaze

narazie tak ja zostawiam zobacze jak bedzie palic, narazie zatankowalem do pelna i zobaczymy ile zrobie na 53l gazu

BMW 750i V12 E32 - Będziesz Mógł Więcej :)))
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
witajcie no tez dalaczam sie do kolegi po wyrzej mam 7 -3.5 l i spala mi gazu 16-17 i jedzie jak depne polecam blosa i oczywiscie dobre ustawienie go co prawda ciezko o dobrego fachowca :( pozdrawiam
Opublikowano
Do blosa wogule fachowca nie trzeba albo analizator spalin albo sonda,większy problem jest wydajny parownik, jak ktoś ma trochę wiedzy na ten temat to można poprzerabiać pare rzeczy żeby na gazie autko śmigało i paliło tyle ile ma palić.