Skocz do zawartości

problem z biegami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam problem z wrzucaniem biegow strasznie chacza i ciezko je wrzucic tzn biegi ciezko wchodza tzn caly lewarek - co to moglo sie stac niewiem sprzeglo sie posypalo czy cos innego bo niestety na bmw sie nie znam
Opublikowano

A MASZ OLEJ W SKRZYNI??? Odkręć korek wlewowy - jest w skrzyni po stronie pasazera. Powinno go być pod krawędź korka - sprawdzisz palcem albo agietym drucikiem.

Daj znac czy to własnie to.

Sprzedam felgi aluminiowe 15"
Opublikowano

No chyba raczej nie jest to wina sprzegła. Wiem ze sie tak nie powinno robic ale na "sucho" tez ciężko działa? tzn jak silnik nie jest właczony.

Moze zajrzyj jeszcze pod spód i obejrzyj te wszystkie łaczenia z lewarkiem - moze zapieczone - piachu sie dostało, spróbuj popsikac jakims smarem w sprayu.

Opublikowano
A może panowie synchronizatory? one są częstym powodem "haczenia" przy zmianie biegów-chociaż często występują razem z tym nieprzyjemnym dźwiękiem kiedy próbujemy wbijać bieg bez sprzęgła- obym sie mylił - ale jeśli mam racje a sam nie siedzisz w skrzyniach biegów, to cię konkretnie szarpnie za wymianę- co do ceny synchronizatorów to sie nie orientuję.
masqo
Opublikowano

no cóż... nie chciałem tak od razu Kolegi straszyć... Najlepiej zaczac sprawdzanie defektu od najbardziej błachych powodów... ale jeżeli to wina synchronizatorów to nie wiem czy nie lepiej kupic kompletną używaną skrzynię -no chyba że sie mylę, ale słyszałem ze naprawy skrzynki w BMW to dosyć droga sprawa...

Pozdrawiam i życzę Koledze zeby to naprawde była jakaś duperela...