Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

zaczne od poczatku...mam e38 735 z 12.97 i instalacje gazowa sekwencje. ostatnio auto zaczelo duzo palic ok 19 l na sto i to glownie trasa i dodam ze bez zadnych wariacji,komputer nie pokazuje bledow sondy chodza idealnie...co moze byc powodem?

dodam jeszcze jakie zauwazylem objawy moze cos pomoze w diagnozie-wolne obroty wzrosly chodzi ok 650/min a czasami i 800/min,a gdy jade i puszcze gaz to ekonomizer czasami nie cofnie sie do zera tylko caly czas pokazuje spalanie.jeszcze co zauwazyle to ze gy jade rowna predkoscia np na a2 to ekonomizer zamiast stac w miejscu to sobie plywa ok 2-3l...co to moze byc pomocy!!!!!

kiedys e36 316,325 coupe...pozniej e46 320d
Opublikowano
witam

zaczne od poczatku...mam e38 735 z 12.97 i instalacje gazowa sekwencje. ostatnio auto zaczelo duzo palic ok 19 l na sto i to glownie trasa i dodam ze bez zadnych wariacji,komputer nie pokazuje bledow sondy chodza idealnie...co moze byc powodem?

dodam jeszcze jakie zauwazylem objawy moze cos pomoze w diagnozie-wolne obroty wzrosly chodzi ok 650/min a czasami i 800/min,a gdy jade i puszcze gaz to ekonomizer czasami nie cofnie sie do zera tylko caly czas pokazuje spalanie.jeszcze co zauwazyle to ze gy jade rowna predkoscia np na a2 to ekonomizer zamiast stac w miejscu to sobie plywa ok 2-3l...co to moze byc pomocy!!!!!

1.Filtr powietrza zasyfiony.

2.Lewe powietrze na dolocie (wskazania ekonomizera mogą na to wskazywać).

3.Ciężka noga ?

pozdr

Mariusz

Opublikowano
dodam jeszcze ze na wolnych obrotach bardzo rosnie srednie spalanie...nikt wiecej nic nie podpowie?
Opublikowano
wymień świece musisz sie dowiedzieć czy tylko na gazie wzrosło i sie knoci czy na benzynie tez jak to będzie wiadomo to będziemy kombinowac
Opublikowano
na benzynie rowniez...swiece mam ok niedawno wymienialem uszczelki pod pokrywkami zaworow to wygladaly jeszcze oki
Opublikowano

wymień filtr powietrza sprawdź szczelność całego układu dolotowego i przeczyść silniczek krokowy

jeszcze raz dokładnie zobacz na sady

a jest tak na zimnym i ciepłym?

Opublikowano
silniczek krokowy mi przeczyscili ale teraz mi koduje jego usterke mimo ze po przeczyszczeniu wykasowali jego blad...sondy dzisiaj mi tez badali i ponoc chodza idealnie.od poniedzialku biora sie mechanicy ponownie za sil krokowy
Opublikowano
silnik krokowy mi znowu przeczyscili i ponoc teraz chodzi na cacy....a wolne obroty730-750/min i co pare chwil wchodzi nawet na 850 na ok 2-3 sekundy,dodam ze to wszystko sie dzieje na rozgrzanym silniku do ok 90 stopni jest dobrze.oprocz tego nadal pozostaje problem ze spalaniem,najlepsze jest to ze te problemy zaczely sie dziac od momentu podlaczenia do kompa jakiegos "gutmana" ale nic nie bylo zmieniane nawet bledow nie wykasowano...zbieg okolicznosci?
Opublikowano
dodam jeszcze ze rano po odpaleniu nie chodzi na wszystkie gary i strasznie czesie,rowniez jak jest nagrzany to po przegazowce jak schodzi z obrotow to zaczesie calym autem prz okolo 2 tys obrotow....pomozcie panowie mam kiepskich mechanikow i rozkladaja rece!!!!!!!!!
Opublikowano
Cewki zaplonowe, jak sa niepsrawne to bada lekko okopcone. Inna sprawa czy przypadkiem nie chodzi na paliwie i gazie bo tak to wyglada, moze komp od sekwencji padl i wtedy bedzie palil wiecej, bedzie z rana telepal bo nie daje rady przepalic tego?? Nie smierdzi benza?? Czy po odpaleniu rano nie pokazuje sie siwy dym?? Czy rura laczaca przeplywkle z przepustnica nie zostala uszkodzona, obejrzyj-od spodu rowniez i b.dokladnie???

JDM FORGED EVIL 446KM @ FLYWHEEL

http://imageshack.us/g/1/9961312/

JDM EVO 6 TME

http://imageshack.us/g/1/9933589/

JDM V3-LIMITED TYPE R FORGED 2.2860cc STROKER

http://imageshack.us/g/1/9861689/

E63 630i

http://imageshack.us/g/1/10087309/