Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich jestem tu nowy (jak widać)

w niedalekiej przyszłości chce zakupić BMW e36 1.8-2.0 najlepiej w coupe ew. compacta z 6garami.

Na samochód mogę przeznaczyć ok. 10-12 tysięcy, czy za tą kwote kupie auto w stanie "dobrym" bez ingerencji blacharza? do czego na "dzien dobry" nie będe musiał włożyć kilku tysięcy aby bezpiecznie poruszać się po drogach? :roll:

na co zwrócić uwage przy zakupie? silnik, karoseria.

co najlepiej wymienić po zakupie?żeby nie było niespodzianki +orientacyjny koszt wymiany.

Ogólnie co zrobić, żeby po zakupie nie znienawidzić tej marki ;)

z góry dzięki za moje (dla Was pewnie bezsensowne)pytania ale ja z BMW dopiero zaczynam(konkretniej zaczne po zakupie)

pozdrawiam.

Mam nadzieje, że dobry dział ;)

Opublikowano

Mefiu

widzę że jestes z małopolski, sam ostatnio przerabiałem kupno BMW dla brata, któremu pomagałem szukać. za tę kwotę ciężko bedzie Ci znaleść BMW bez ingerencji w blacharce, wiem bo naoglądałem się tego troche.

Piszesz że szukasz 6 garów, czyli 1.8 odpada (a te są tańsze).

Na compacta 12 tys może być za mało, a za tą cenę COUPE to kupisz w roczniku 92-94, więc stan idealny napewno nie będzie.

Sam mam już drugą coupe i zarówno w jednej jak i drugiej było i jest coś do roboty, ale autko warte jest by poświęcić mu czasu i finansów aby potem cieszyło z jazdy...