Skocz do zawartości

problrm ze sprzeglem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. moja babcia wyciela mi niezly nr :( podczas wyprzedzania po redukcji dalem gazu i normalnie auto poszlo do przodu jak zwylke ale gdy chcialem zmienic bieg na wyzszy tzn na 4 to sprzeglo jakos dziwnie miekko poszlo w gore.

tak jakby tylko sama sprezyna odbila. potem biegi zaczely wchodzic okrutnie ciezko.

na ostatnim skrzyzowaniu przed domem mam stop i po zatrzymaniu juz nie ruszylem, coś dziwnie zatrzeszczalo i zero jazdy. biegi wchodza ale nie ma polaczenia z silnikiem. myslalem ze moze przegob ale nie.

boje sie ze to sprzeglo poszlo. wie ktos jak sie zabrac do tego?

Opublikowano
jest jeszcze cos takiego, przy zgaszonym silniku wrzucam bieg i gdy odpalam na biegu to zero reakcji... jakby bylo wcisniete sprzeglo a wykrecilem juz pompe przy skrzyni (myslalem ze sie zapowietrzyla ale nie) zamierzam wymontowac sprzeglo ale nie mam pojecia jak sie do tego zabrac :mad2: :mad2: :mad2: :cry2:
Opublikowano

Zaczął bym od sprawdzenia plynu hamulcowego....potem pompki i wysprzeglika :)....Rozumiem ze teraz bieg mozesz zmienic tylko na wylaczonym silniku? Opisz dokladnie co sie dzieje...tzn czy jak odpalisz i probojesz wrzucic bieg oczywiscie na wcisnietym sprzegle...

Po drugie zrob test...- wrzuc bieg na wylaczonym silniku - i sproboj zakrecic rozrusznikiem - opisz efekt (oczywiscie 2 sek max)

2) wrzuc bieg na wylaczonym silniku i sproboj go przepchac. - opisz efekt... - sprawdz czy aby nie cieknie coś spod samochodu...Chodiz mi o plyn z ukladu hamulcowego...

3) Nia zapalila ci sie zadna kontrolka?

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano
wiec biegi wchodza nawet przy wlaczonym silniku.... i to bez ruszania sprzegla a plyn mam ok miesiac temu zapiolem babci nowe tarcze klocki amory i nowy plyn. wysprzeglik i pompa przy skrzyni nie maja sladow przeciekow, pompe mam juz wyjeta, i co dziwne.. jak wciskam sprzeglo to nie leci plyn......