Skocz do zawartości

Mam chyba problem :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam proble z moim bmw. wyglada to tak ze jak jest zimny i zapalam go rano to wydaje z siebie taki dziwny dzwiek dosyc glosny ale tylko na niskich obrotach tak do 2000 potem przestaje i normalnie chodzi ale jak obroty spadna po nizej to znowu tak zekoli jak sie zagzeje to wszystko jest ok chodzi normalnie tylko obroty troche mi faluja skazowka obrotomieza nawet tego nie pokazuje ale slychac to i czuc prosze o pomoc dzieki
Opublikowano

.w IS-ach i tych 1.8i to "teoretycznie" normalne jak masz trochę podjeżdżony(nie mówię zajeżdżony) silnik.ten dziwny odgłos to zapewne klekotanie hydraulicznych popychaczy zaworów

zanim olej sie dostanie do nich to trochę klekotną a później cisza. masz zapewne kiepski olej, bądź stary, albo mało.. teraz jak jest chłodniej olej gęstnieje i silnik więcej czasu potrzebuje na "rozbryzganie" tego oleju.. na zimę zaleca się rzadsze oleje.

Opublikowano

ok

czyli te obroty to nic takiego a z tymi popychaczami to napewno to ?? czyli musze wymienic olej na lepszy alebo dolac wiecej ?? dzieki za pomoc chlopaki aaa i jeszcze jedno jakii jak tam mam silnik na pasku czy na lancuszku??? to jest is z 1992roku

Opublikowano
ja mam is z 93 roku i mam lancuszek, nie wiem czy wlasnie nie od 93 pojawil sie lancuszek, czy moze byl tam juz od zawsze, powiedza ci to ktorzy wiedza na 100. Beemka z zewnatrz ladna, a kwota to chyba max ile mogles za nia dac, wiecej wziac za nia sie nie dalo. Pozdrawiam

Sprzedam czesci do BMW E36 1.8(115KM)!!!

Kontakt: 502278481 lub pw.

Opublikowano
szukalem dlugo isy i wydawalo mi sie za ta byla najlepsza w tej cenie byly tansze ale bez skury bez klimy i zwykle pozdrawiam