Skocz do zawartości

[ E39 ] Pomiar na G-tech'u

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

530d 184 hp katalogowo ma 7,6- 7,8 do 100km/h? dobrze pamietam? Dzis mi wyszlo 8,8 ;/ Kumpel z przodu siedzial rowniez ze mna. Stad ten taki wynik? jak sadzicie? Gumy mam inne, 235x45x17 no i wkretarke i plak w bagazniku i jeszcze by sie pare rzeczy znalazlo ;p

a Tak w ogole mam wrazenie, ze czsami mi samochod rusza z jedynki jak z procy, a czasami jakby gorzej...

Pozdrawiam!

Opublikowano
a ile ten samochód ma lat i jaki ma przebieg? myślisz, że x letni samochód z przebiegiem nie-wiadomo-jakim będzie trzymał fabryczne osiągi??? poz atym wyszło ci ok. 1 sek gorzej - można to przyjąć za błąd pomiaru i się tym nie przejmować, co innego jakbyś zmierzył 12 s
Opublikowano

Pamiętajcie ze najslabszym ogniwem w samochodzie jest czlowiek...i to on popelnia bledy...Wystarczy ze zle zmieniasz biegi.....Albo ze wazycie razem 220 KG :)......ja np vectra gts na gtechu mam lepszy wynik o 0,89 s :).......niz katalogowo :).....I sie dziwie ze jeszcze mnie nie zatrudnili jako beta testera w OPLU :D.....jaki bym im wyniki krecil...

Wynik w katalogu jest wynikiem srednim - nie najlepszym i nie najgorszym....jest mierzony kilkakrotnie....

A Twoje odchylenie od normy rzedu 1 s...- jest dowodem na to iz samochod masz w doskonalej kondycji - biorac pod uwage iż pasazer siedzial obok....no i ta wkretarka nieszczescna - mam nadzieje ze odpowiednio zabezpieczona :).....Widzialem kiedys efekt nie zabezpieczonego termosu w touringu , oprocz dziury w glowie - 2 trupow , i dziury w dachu nie zaobserwowalem zadnych innych uszkodzen :).....

Pozdrawiam :) Sorry za offtopic.

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano
Pamiętajcie ze najslabszym ogniwem w samochodzie jest czlowiek...i to on popelnia bledy...Wystarczy ze zle zmieniasz biegi...

otoz to :twisted: