Skocz do zawartości

Głośny wentylator

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Gdy włączam wentylator słychać jak by gdzieś obcierał, dźwięk dochodzi jak by od panelu kilmartonika,spotkał sie może ktoś z czymś takim??

.........
Opublikowano
może coś dostało się do wentylatora np liscie lub smigło wentylatora się zurzyło(zdarza się tak) sprawdz czy się nic nie dostało do śmigła.
Opublikowano
  • Autor
Jak to sprawdzic aby nic niee uszkodzić??
.........
Opublikowano
  • Autor
dodam że stało sie tak z dnia na dzień,miałem dużo liści w okolicach silnika wycieraczek i wyganiałem je sprężarką może wtedy coś nabroiłem
.........
Opublikowano
to na pewno coś wpadło lepiej zawsze odkurzać niż wydmuchiwac musisz sprawdzic od strony wlotu do wentylatora czy tam nic nie siedzi a jeżeli kiepski dostęp to chyba wyjęcie wentylatora od srodka cię czeka
Opublikowano

ja mam ten sam problem, tyle ze u mnie jest on od momentu kupna (ok. 2 mce), ja nie mam klimy, no i ja juz wykluczylem liscie i inne smieci, gdyz przeczyscilem w miare mozliwosci wszystko, a w dodatku przy wyzszych obrotach silniczek tak jakby przymieral ;)

jutro postaram sie dostac do tego silniczka i sprawdze co i jak, poczytalem troche i moga byc lekkie problemy (demontaz tej kratki to pikus ale nie mam reki jak 3 letnie dziecko, wiec musze zdemontowac rowniez ten "panel?" na ktorym ta kratka jest umiejscowiona.

jakies wskzowki za wczasow?

pozdro, jutro dam znac co i jak.

320 POWODÓW DO SZCZĘŚCIA :]

Obczaj: http://picasaweb.google.pl/Lajfel/Bunia