Skocz do zawartości

alufelgi do BMW 520i

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie.Chce kupić felgi aluminiowe do mojego BMW 520i z 1989 roku. Chce wiedzieć dokładnie jakiego mam szukać symbolu co do nich. Czy felgi z oznaczeniem 7Jx15 H2 i rozstawie śrub 5x120 będą pasować?
Opublikowano
Czy felgi z oznaczeniem 7Jx15 H2 i rozstawie śrub 5x120 będą pasować?

Oprócz średnicy i rozstawu śrub zwróć uwagę na ET felgi - do E34 powinno być ET 20 lub ET15 w zależności od felgi. Jak będziesz kupował nowe to każdy dobry sprzedawca ci dobierze odpowiednie. A jak używane, to pamiętaj o ET i o szerokości.

Przy tym rozmiarze który podałeś to zostaje tylko sprawdzenie czy ET jest odpowiednie.

Powodzenia

Opublikowano
Felgi które chce kupić były założone w BMW E-36 i maja dane takie jak podałem chce je kopić ale muszę mieć pewność ze będą pasować wiec proszę o pomoc, będą dobre ?
Opublikowano

Nie będą pasować - E36 ma ET od 35 do 45 w zależności od felgi. Jeżeli to fabryczne felgi BMW to pewnie jest ET35.

Do E34 jest ET15 lub ET20.

Gdyby różnica była 5mm, no 10, to jeszcze można walczyć. Ale w tym przypadku nic z tego nie będzie.

Niestety.

Szukaj czegoś innego.

powodzenia