Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z gory prosze o powazne potraktowanie tematu poniewaz sprawa jest powazna wiec do rzeczy. Ostatno zachcialo mi sie kombinowac z olejem, autko jezdzilo na castrolu 5/40 Magnatec. ktos powiedzisal zebym wlal castola RS-a dzisiaj jest to edge 10W-60, tak wlasnie zrobilem no i zaczely sie dziwne trzaski w silniku , powazniejszy mechanik w okolicy powiedzial ze prawdopodobnie rozrzad czyli lancuchy,napinacze hydro itd. i zaproponowal zmiane oleju na mobil 5w/50 i tak wlasnie zrobilem jeszcze tego samego dnia, no i rzeczywiscie trzaski lekko ucichly i po calodniowym dniu jazdy ZAPALILO SIE CISNIENIE OLEJU !!!!!!!!!!!!!!!

no i teraz przy niskich obrotach(zwlaszcza jak zmieniam bieg) kiedy obroty maleja zapala sie cisnienie oleju !!!! I tu moje pytanie czy napinacze hydrauliczne łańcuchow moga miec bezposredni wplyw na spadek cisnienia, czy raczej to beda panewki a moze pompa oleju ???!!!!

z gory mowie ze nie slychac zadnych stukow typu wybite panewki itp, tylko trzaski gdzies tu na lancuchach !!!! prosze o rade ! Jest to E-39 V8 4,4

De' sant de' Salvadore

Idąc na śmierć śmieję się

Opublikowano
Nie jezdzij tylko zdejmij szybko miske olejowa i przykrec pompe oleju o ile nie jest jeszcze za pozno... Tak na 90% to bedzie to a jak nie to i tak nie zaszkodzi sprawdzic, zeby uniknac ew. powaznych problemow w przyszlosci.
Opublikowano

karwa fa chlopaki pocieszacie mnie . .... :lol: mam nadzieje ze to bedzie to chociazpodchodze do tego z dystansem bo jakies 15 - 20 tys temu pompa byla dokrecana :duh: chyba ze ten mechnik sie do tego nie przylozyl

dzieki i pozdro

De' sant de' Salvadore

Idąc na śmierć śmieję się