Skocz do zawartości

Jaki komputer pokładowy mogę zamontować?? Co to za wtyczki??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem w trakcie podlaczania podgrzewanych foteli i troche rozgrzebalem w srodku auto zeby sprawdzic czy mam wiazke pod fotele. Po wymontowaniu analogowego zegarka i tego malego schowka okazalo sie ze nie tylko kryja sie pod nim wtyczki do przelacznikow od podgrzewania ale i kilka innych ktore luzno wisza :) Wydaje mi sie ze sa do komputera pokladowego tylko zastanawia mnie jaki moge maxymalnie zamontowac??

Sa dwie takie same (czarna i biala) po 18 pinow, jedna taka jakby do zarowki i jeszcze 2 z wiekszymi pinami (jedna 7 druga 2). Czy mozecie mi powiedziec do czego sa te wtyczki?? Z gory dzieki za odpowiedz :)

Tutaj jest kilka zdjec na ktorych widac je wszystkie:

http://www.putfile.com/osti/images/152841

Dodam jeszcze ze mam auto z '91 roku

Radość z jazdy :)

328i :)

Opublikowano
Nieźle to wygląda, te duże - biała i czarna, są do kompa i to w pełnej wersji (18 przycisków). Połączenia z czarnej kostki obsługują funkcje komputera + moduł check control (ciekawe, czy go masz zamontowany, czy tylko instalację), połączenia z białej m.in. funkcje przewietrzania samochodu. Fajna sprawa, jak montowałem kompa u siebie (i to najprostszego) wszystkie kable musiałem sobie prowadzić od podstaw.

Kosmetyka samochodowa, czyszczenie tapicerki

http://www.clart.pl

Dodatkowe info, zapytania, porady na PW.

Opublikowano
wlasnie tak myslalem :) cieszy mnie to bo w takim razie zaczynam szukac duzego kompa :) A moze wiesz do czego jeszcze jest ta wtyczka jakby na zarowke i 2 czarne z wiekszymi pinami??

Opublikowano
Wlasnie jestem ciekaw co...moze ktorys z kolegow sie orientuje?? Jesli podlacze pelnego kompa to chcialbym zeby dzialal w 100% dlatego pewnie bede jeszcze musial podlaczyc czujnik temperatury i modul checkcontrol. Ktos wie jak sie do tego zabrac?? Cego dokladnie bede potrzebowal?

Opublikowano
Jeżeli chcesz, żeby działało wszystko, to roboty może być sporo. Moduł CC znajduje się pod deską, obok kolumny kierownicy. Jeżeli go nie masz, to dorobienie wszystkich czujników i poprowadzenie potrzebnych kabli jest mocno skomplikowane (chyba, że masz już odpowiednią instalację) i lepiej to sobie darować. Czujnik temperatury to łatwa sprawa - oryginalny znajduje się w lewym tunelu chłodzenia przedniej tarczy hamulcowej i prowadzi z niego kabel prosto do kompa. Będziesz jeszcze potrzebował odpowiedniej manetki do przełączania funkcji - to lewa od kierunkowskazów z dodatkowym przełącznikiem, wymieniasz ją za swoją i działa. Komp działa zresztą bez niej, ale obsługa podczas jazdy jest trochę mniej wygodna.

Kosmetyka samochodowa, czyszczenie tapicerki

http://www.clart.pl

Dodatkowe info, zapytania, porady na PW.

Opublikowano
Kompa i manetke juz zamowilem, wlasnie zastanawialem sie czy idzie pod to samo zlacze co ta ktora nie obsluguje kompa?? Jesli chodzi o modul CC to nie wiem czy go mam, mozesz mi przyblizyc gdzie go szukac?? Generalnie nie mam teraz funkcji check ale z tego co wiem to mam pelna instalacje w aucie wiec pewnie jest pod niego przygotowana. A jesli chodzi o termometr to wiem gdzie jest instalowany tylko gdzie pozniej dokladnie prowadzi??

Opublikowano

Modul wielkosci 2 zlaczonych paczek papierosow. Wtyczki biala i czarna,umiejscowiony po lewej stronie kolumny kier. pod deską rozdzielcza. Przypuszczam ze go nie masz, chyba ze ktos juz grzebal.....

POzdrawiam

Bartek

CARFIX BMW

Pełny serwis pogwarancyjny.Kodowanie i programowanie, indywidualizacja ustawień. Aktualizacja oprogramowania. Dostęp do serwera online(OSS),ASAP oraz Werkstatt information recherche (WIR). Cześci nowe - parts sales support (PASS) i używane do BMW.

Szczecin ul.Mieszka I 61a

Tel.692377209