Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam730 iA gaz II gen ten z komputerem ,no i zaczoł brać mi 22l to chyba max już i niemam pojęcia co sie mogło stać ani wybuchu ani nic filter wymieniłem w marcu może coś z tym kompem coś sie stało
Opublikowano
Filtr powietrza kiedy wymieniałeś? Radze go wymienić ciśnienie w kołach sprawdzić mi na zapchanym filtrze pow. i małym ciśnieniu w oponach potrafiło nie ludzko zjeść w poprzednim aucie.
Opublikowano
filtry wymieniane zawsze na wiosne ciśnienie sprawdzane u wulkanizatora a nie na CPEN -enie ,a co z tym komputerem idzie tam zmiejszyc dawkowanie ,dziś zauważyłem ze dioda świeci na czerwono na wolnych obrotach czyli bogata mieszanka !!!a jak przygazuje to świeci na zielono ,nie powinno być na odwrut ????? na BP aż boje sie jeżdzić he ,pozd.
Opublikowano
no jeżdze troche no to co ile powinno sie wymieniać ten filterek ? już pare lat mam ten samochód i zawsze raz do roku wymieniam i powiem ci ze nawet nie jest aż tak zły i opiłków prawie nic troszke na magnesie ,a nie tak jak go kupiłem tyle opiłków było ze aż mognesu nie mogłem znaleść !!!! i od tego czasu pilnuje tego
Opublikowano
pinczer nie sadze zeby przytkany filtr powietrza powodowal az takie zuzycie gazu............jesli bylby zatkany to wogole nie odpalalby z braku tlenu( tak samo na PB jak i LPG) jednak przytkanie powoduje zwiekszenie podcisnienia w ukladzie dolotowym a wiec co za tym idzie lepsze zasysanie gazu-jednak bez powietrza i tak nic z tego nie bedzie.......wiec mysle ze to cos innego
Opublikowano
Aż takie? E32 z silnikiem M30 na automacie i 22 litry gazu to nie jest zły wynik jak na miasto no chyba, że po Trasie tyle spali. Ale jasne czynników możliwych jest wiele i przez forum rozwiązanie ich będzie trudne chyba, że ktoś potrafi wróżyć :) Cały osprzęt silnika do kontroli jak np: przepływka, sonda lambda, jeśli ten silnik był w nią wyposażony i to nie, że jakiś mecher powie, że działa tylko czy działa poprawnie.
Opublikowano
powoli panowie ,kazdy ma racje dziś byłem u dobrego gazownika więc z tym filtrem powietrza to Paweł Sitek ma racje dokładnie tak samo mi powiedział ze robi sie podciśnienie ,no i Pinczer też masz racje bo gazownik powiedział ze mi gdzieś nie dopala ,najpierw mówi zawory za ciasne !! ale sam osobiście regulowałem góra 1.5 roku temu zbytnio niechciałem mu przyznać racji ,więc dalsza regulacja na co2 i wyszło na to ze to wina świec na i to może być to bo ja zawsze je tylko czyściłem no i palec czy nie jest wypalony , no tam nie zaglądałem szczeże ,ale porobie to co mi kazał gazownik ,ale juz po samej regulacji chodzi lepiej i spalanie na kompie jest mniejsze ,dzięki pozd.