Skocz do zawartości

Podłączenie podgrzewanych foteli e36

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

koledzy powiedzcie mi czy jest szansa ze mam w mojej e36 325i 91' rok mam w instalacji wiazke pod podgrzewane fotele. Wczesniej mialem zwykle ale udalo mi sie kupic z M-pakietu z podgrzewaniem oraz cala wiazka z auta w ktorym byly jednak zeby wypruc z niej wiazke od foteli, trzeba sie troche pobawic a moze niepotrzebnie, stad moje pytanie :) ...jak podlaczalem tempomat to wszystko bylo dziecinnie proste bo mialem pod niego wszystkie wtyczki :wink: Jesli to w czyms pomoze to podaje numer VIN: WBACB11030FC11847 Z gory dzieki za pomoc

Radość z jazdy :)

328i :)

Opublikowano
trafilem go dosc tanio bo caly komplet tj. manetka, silniczek z linka, czujniki przy pedalach i modul za 180 zl Generalnie rewelacyjna sprawa i jestem z niego bardzo zadowolony :) jak bedziesz montowal to chetnie sluze pomoca z podlaczeniem (na odleglosc oczywiscie) :p

Opublikowano

Witam

Podlacze sie pod temat i tez zapytam o cos, nie dzialaja podgrzewane siedzenia jaka moze byc przyczyna co moglo sie popsuc? zimno sie robi wiec ta funkca by sie przydala :)

pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam

Podlacze sie pod temat i tez zapytam o cos, nie dzialaja podgrzewane siedzenia jaka moze byc przyczyna co moglo sie popsuc? zimno sie robi wiec ta funkca by sie przydala :)

pozdrawiam

Poczytaj tutaj: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=61527&highlight=

Opublikowano
silniczek z linka? po co to? czyzby tempomat w e36 nie sterowal silnikiem elektronicznie??

nie, nie steruje elektronicznie. Montujesz silniczek przy obudowie filtra powietrza i podpinasz linke z pancerzem pod przepustnice, zaraz obok linki gazu, na 99% masz tam obok wolne miejsce. Robilem u siebie swapa na 2.5 i zarowno w tej od 2.0 jak i 2.5 bylo miejsce w przepustnicy.

A wracajac do tematu...czy ktos mi podpowie jak jest z ta instalacja??

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
silniczek z linka? po co to? czyzby tempomat w e36 nie sterowal silnikiem elektronicznie??

nie, nie steruje elektronicznie. Montujesz silniczek przy obudowie filtra powietrza i podpinasz linke z pancerzem pod przepustnice, zaraz obok linki gazu, na 99% masz tam obok wolne miejsce. Robilem u siebie swapa na 2.5 i zarowno w tej od 2.0 jak i 2.5 bylo miejsce w przepustnicy.

Wypasik. Mam prosbe. Zrobisz fotki jak to wyglada pod maska i jak podlaczyles to w kabinie?? Plisss. Z gory dzieki:D Moj mail to [email protected] Pozdro;)

Opublikowano

Zabralem sie dzisiaj do sprawdzenia mojej wiazki w aucie i co mnie bardzo cieszy odnalazlem wtyczki do przelacznikow od grzania foteli takze jest baaardzo dobrze :) Mam nadzieje ze odnajde te pod fotelami ale to juz jak je wymontuje :) Malo tego...po wyjeciu zegarka(nie mam kompa) mym oczom ukazaly sie calkiem ciekawe wtyczki i wydaje mi sie ze sa od kompa tylko pytanie jakiego moge teraz maxymalnie podlaczyc?? Jest tam jeszcze jedna mala wtyczka jakby na zarowke...ktos wie po co to wszystko????

Tutaj widac wszystkie nie podlaczone wtyczki:

http://www.putfile.com/osti/images/152841

Opublikowano

można podłonczyć kompa choć nie całkiem wypasionego.jednak różnica cenowa to 80 zł a zawsze można dodać czunik do czek kontrol no chyba ,że masz wersje wyposażoną w dodatkowe wiązki kabli to powinny być.Można to sprawdzić po vin

odnośnie co możesz tam podłonczyć to tak:

Każdy komp podejdzie tylko natym wypaśnym niebędą działać wszystkie funkcje.

Działać będzie:

Data Godzina Termometr (z tego co wiem dużo samochodów bez kompa mają termometry) zasięg na paliwie ile możesz przejechać działa na 100 % Stoper w maxymalnie wyposażonym kompie.Ponieważ do tego nietrzeba wogłle żadnych wiązek kabli ta funkcja jest sama w sobie w kompie.Code: Codowanie oraz to ,że niezapalisz auta gdy niewpiszesz tego kodu.Jednak tu czeba zrobić mały przekręt tak ,że będzie Ci działa coś 8 funkcji;

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Mysle ze wiazke pod check mam ale watpie z tym modulem...to jest tylko kwestia podlaczenia tego modulu do wtyczki czy jeszcze musze cos dolozyc?? Czujnik poziomu plynu do spryskiwaczy mam z takiej samej w ktorej byl komp i wiem ze byl tez czujnik...moze w niej jest ten modul...??

Wie ktos moze jak mam to sprawdzic??