Skocz do zawartości

Mechanizm podnoszenia szyb na korbke a elektryczne szyby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pilne pytanie, czy te mechanizmy są takie sa same, tzn czy w miejsce mechanizmu elektrycznego można włożyć mechanizm korbkowy i przełożyć do niego silniczek, czy musze szukać tylko mechanizmu z szybami elektrycznymi?

Pytanie dotyczy sedana E36, przednie drzwi pasażera

Opublikowano

sa silniczki uniwersalne do szyb,ale cena pokazna w doiczach zestaw nowy dwie szyby 99 euro trzeba by taniej poszukac.

ale jestem taki dobry i znalazlem ci w polsce

UNIWERSALNE SZYBY ELEKTRYCZNE(2)+(3P) PROMOCJA

http://allegro.pl/item250451884_uniwersalne_szyby_elektryczne_2_3p_promocja_.html

za 159 tez widzialem moze wyrwiesz taniej

ps.milego montarzu :cool2:

MY NAME IS, KRZYSIU JEZYNA ZE SZCZECINA :wink:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=60823 ZOBACZ TO!!

http://img261.imageshack.us/img261/6339/logorot125ee4.jpg

Opublikowano

Dzięki ci Wicia za fatygę :cool2: ale chyba mnie do końca nie zrozumiałeś......

Mam el.szyby z tym że sam mechanizm ich podnoszenia jest do wymiany, a praktycznie za friko mam mechanizm od szyb na korbki w stanie idealnym i chciałbym go włożyc w miejsce popsutego.

Interesuje mnie, czy bez problemu bedzie można przełożyć silniczek no i kwestia otworów-czy będą pasować....

Opublikowano

no więc właśnie o to chodzi, nikt ze znajomych na miejscu nie jest w stanie mi odpowiedzieć na 100% dlatego rzuciłem temat na forum....

może ktoś "w świecie" coś takiego robił i mi odpowie :lol: TAK lub NIE (nie będę mówił jaka odpowiedź byłaby zadowalająca.. :dance: )

Opublikowano
OK ja ci pomogę montowałem 2 razy elektryczne szyby z ręcznych na elektryczne..... i na 100% są inne mechanizmy i nie ma sensu próbowa przeróbek bo nic z tego nie będzie... napisz dokładnie co ci się popsóło w tym twoim mechaniźmie bo jeśli silniczek to go spokojnie możesz wymieni jest na 3 śróbkach typu torx no chyba że masz powyginany lub połamany po jakimś uderzeniu w drzwi napisz dokładnie to może coś znajdę w swoim złomie.... a za używany kompletny siłownik kolega płacił 200zł na giełdzie ja do siebie kupiłem kiedyś za 100zł ale to był fart
Opublikowano
witam powiem tak zależy co ci się popsuło u mnie w E-46 z tyłu któregoś dnia strzeliła linka i myślałem że będę musiał wymienić wszystko (w serwisie za elektryczny podnosnik krzykneli ok 300PLN) więc go zdemontowałem i okazało się ze spinka plastykowa pękła kupiłem na allegro manuala za 50PLN(tylko strony muszą się zgadzać) wymieniłem i śmiga jak nowy. Więc jak lubisz podłubać to go zdemontuj i może uda ci się coś przełożyć