Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

prosze o pomoc jak zdjac klamke z zamkiem

zdjolem juz ten mechanizm do zamykania drzwi a z tamtym nie moge sobie poradzic a nie chce czegos popsuc

prosze o pomoc

Opublikowano

Witaj , jesli masz na myśli zewnętrzną klamke z wkładką klucza , to zdejmujesz panel drzwi ,o odkręcasz dwie śrubki od wewntętrznej strony klamki , bierzesz śrubokręt i mósisz odblokować ramke która blokuje klamke , przesuwasz ją śrubokrętem , w prawo lub w lewo , jak zrobisz wyszstko ok. klamka powinna ci wyjśc swobodnie z gniazda , reszta to juz pikuś

Pozdrówka

Opublikowano

udalo mi sie rozebrac klamke (niestety szkody narobilem (pekla mi oslonka klamki i zrobilem mala ryse na lakierze :( )

maly poradnik dla osob ktore beda chcialy kiedys zdjac klamke e32:

-zdjac boczek

-srubokretem przesunac blaszke na mechanizmie klamki wewnatrz drzwi (w lewo lub prawo)

-zdjac oslonke klamki (z zewnatrz)

-odkrecic 1 srube i nakretke plastikowa na zamku(z zewnatrz)

z tylu tak samo tylko ze nie ma nakretki na zamku (bo nie ma zamka) tylko sa 2 sruby (z zewnatrz)

Opublikowano

a wsadzal ktos klamki z tylu na przod?

chodzi mi o to zeby pozbyc sie zamkow, i otwierac tylko z pilota centralny

pozbywam sie tez orginalnego centralnego zamka naprawa jego to kupno 3 silownikow masterow i naprawa instalacji to zbyt dluga i kosztowna naprawa, pozatym jest tu ostro namotane

wiec myslalem zeby odlaczyc ta centralke ktora jest i tu pytanie ktory przekaznik odpowiada za centralny?

chce wrzucic tylnie klamki na przod jak sie da i wrzucic taki centralny

http://www.exus.pl/products,product,35 i podlaczyc do tego alarm z pilotem

wiec pasuja klamki z tylu na przod?