Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Robią doskonałe opony letnie, ale na zimę niezbyt - zresztą oni rzadko widza śnieg więc nic dziwnego :D

Śliskie!
Chyba najlepszy wybór z tych co napisałeś

Doskonałe opony na zimę, ale ta cena wcale nie taka super. Poza tym z Nokiana szukaj bieżnika WR - jest nowszy, tak samo przyczepny, a duuuużo cichszy. Jak chcesz to dla Ciebie ok. 225zł/szt.

W tej cenie super wybór.

Trochę głośniejsze od innych, ale na śniegu i błocie pośniegowym bardzo dobrze trzymają.

Jest takie powiedzonko: "Tanie mięso psy jedzą" :hand: . Jeżeli szukasz dwóch opon to majątku nie wydasz, a masz pewność, że jedziesz na oponie PEŁNOWARTOŚCIOWEJ.

Opublikowano
Mam 2x uniroyal 185/65/15

Te o których napisałeś " druga para Uniroyal 185/65 15", z 98 roku bodajze jak mi dzis na wulkanizacji powiedzial, ale bieznik ok

Co sadzicie o firmie Uniroyal? " ? Chcesz jeździc na 10 letnich oponach?Nie radzę Ci...Poza tym niestety-185 to troche mało dla E34 minimum 195.

No i współczuję z racji felgi...też ostatnio to przerabiałem.Tyle,że nawet jak kupisz alu 15' to na pierwszej mocniejszej dziurze jak dobrze walniesz-skrzywisz...z polskimi drogami nie ma żartów :norty:

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano

Wlasnie wrocilem z wulkanizacji.

Uniroyal byly sprawdzane, nie wiem ile maja lat ale pare napewno, sprawdze jeszcze, w kazdym razie sa dobre, duzo bieznika jeszcze. Odczuwalna roznica w przyczepnosci po zmianie z moich zjezdzonych letnich.

Wrzucilismy te uniroyal 185 na przod i z tylu dopoki czegos nie kupie mam jeszcze letnie 205 na alu. Troche dziwnie to wyglada ;)

Musze powiedziec, ze na tych 185 auto jest jakby bardziej zwrotne, ale rzuca mi tylem, ze wzgledu chyba ze sa te 2cm roznicy.

Te continentale co byly tak dziwnie tanie to sa bieznikowane na co wczesniej nie zwrocilem uwagi.

W makro natomiast maja teraz -20% na debice frigo 2 (z indeksem t i h tyle samo - 176,-)

oraz sa jeszcze kormorany.

I tak sobie mysle ... co wybrac...

Waham sie miedzy

dunlop/firestone/debica

a co do alufelg to powaznie sie zastanawiam czy nie zrezygnowac z zamiaru zakupu 17" na lato :/

Pozdrawiam
Opublikowano

W makro natomiast maja teraz -20% na debice frigo 2 (z indeksem t i h tyle samo - 176,-)

Bierz! W tej cenie nic lepszego nie znajdziesz.

oraz sa jeszcze kormorany.

A od tego z kolei z daleka! Niezależnie od ceny.

I tak sobie mysle ... co wybrac...

Waham sie miedzy

dunlop/firestone/debica

Więc wszystko zależy od kasy, jaką chcesz na to przeznaczyć. Wszystkie trzy sa jednymi z najlepszych w swojej cenie.

a co do alufelg to powaznie sie zastanawiam czy nie zrezygnować z zamiaru zakupu 17" na lato :/

Ja też. Z tym, że ja się zastanawiam kiedy przyjdą. Bo zamówione już są :-)

Wiem, że będzie się tłukło. Wiem, że będzie mniej komfortowo. Wiem, że na naszych dziurawych drogach nie będą miały lekko.

Ale czyż nie są piękne?

http://images32.fotosik.pl/34/d30405904c14a79cm.jpg

Opublikowano

OK, dzieki.

Na dniach chyba wezme debice.

W koncu oni chyba najlepiej znaja zime w Polsce.

Starszy zreszta mi opowiadal ze kiedys w wojsku mieli iles zagranicznych opon do wyboru oraz laboratorium do testowania i debica wypadala najlepiej.

Fakt faktem, ze bylo to x lat temu... ale cos w tym chyba jest.

A z kolei po wymianie samego przodu juz pozbylem sie bicia opon/kierownicy, mimo starego tylu, wiec jednak tamte byly przehamowane i dobrze ze nic wiecej :)

Co do felg... tak ladnie wygladaja i nic poza tym :/

Polska rzeczywistosc jest okrutna, musisz wybrac miedzy komfortem a wygladem, eh...

Chyba znacznie sie zmienily moje poglady na takie tematy biorac np jeszcze te z lata... teraz stawiam na praktycznosc ;)

Moze tak 17" stalowe i jakies ladne kolpaki... hm...

Dodam jeszcze, ze jesli chodzi o komfort jazdy to na stalowych, przy tyle na alu jeszcze, nie wiem jakos wygodniej... moze zludzenie... nie wiem

ide spac

:twisted2:

Pozdrawiam
Opublikowano
Starszy zreszta mi opowiadal ze kiedys w wojsku mieli iles zagranicznych opon do wyboru oraz laboratorium do testowania i debica wypadala najlepiej.

Kiedyś nie było wyjscia. Jaka prawda by nie była, Dębica musiała wypasc najlepiej.

Tu masz oceny uzytkowników:

http://www.opony.com/opony/593_dębica_frigo_2.html

Niestety musisz wkleic recznie w pasek bo z niewiadomych wzgledów nie chce zrobic URL.

Dębica Frigo 2

Ocena łączna w 396 testach użytkowników (skala ocen 1-6)

4,4

sucha nawierzchnia 15% 4,5

mokra nawierzchnia 15% 4,3

śnieg 20% 5

lód 15% 3,7

komfort jazdy 5% 4,5

poziom hałasu 10% 4,3

wygląd 5% 4,7

ścieralność (zużycie) 10% 4,3

opory toczenia 5% 4,3

przejechany dystans (km) 5648647

Wyniki porównawcze:

Najlepiej oceniane przez Internautów opony zimowe w rozmiarze 195/65R15 pojazdy osobowe Nokian WR G2 5,4 (27)

Uniroyal MS Plus 66 5,2 (8)

Yokohama W Drive 5,2 (19)

Michelin ALPIN A3 5,1 (70)

Dunlop SP Winter Response 5,1 (20)

Yokohama AVS Winter V901 5 (46)

Falken HS 437 5 (5)

Bridgestone LM25 5 (49)

Goodyear ULTRA GRIP 7 5 (328)

Bridgestone LM18 4,9 (24)

Pirelli SottoZero 4,9 (38)

Bandite Motor Wagen