Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Z tego co ostatnio zauwarzyłem to jak stoje w korku to temp. szaleje :cry: Z tego co mi sie wydaje to teromstat ale nieiwem czy to ma cos do tego ale ogrzewanie mam ok. Ile w takim razie bedzie mnie kosztowac wymiana termostatu,gdyz sam tego nie zrobie??

Pozdrawiam

Opublikowano

Na moje oko to raczej nie termostat, a wisko. Ale mozesz oczywiscie zaczac sprawdzanie od termostatu. jezeli to bedzie to (czego Ci zycze) to nowy oryginalny jest kwestia 100zl.

Co do wiska, poszukaj w postach, bo to juz wszystko bylo milion razy.

Pozdrawiam.

Układy wydechowe do BMW: www.pamaku.pl

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano

wymieniałeś płyn chłodniczy niedawno może być układ zapowietrzony

ale na bank padło sprzęgło wiskotyczne (wisko)

Mrówa

Harce na gitarce oraz speed

Opublikowano

Zgadzam się z kolegami:

1. visco, :roll2:

2. odpowietrzyć układ chłodzenia.

BMW jest jak krówka ciągle trzeba ją paść.

Wtedy jest pełny wypas.

Opublikowano
wymieniałeś płyn chłodniczy niedawno może być układ zapowietrzony

ale na bank padło sprzęgło wiskotyczne (wisko)

Tak wymienialem plyn. Ale nieprzypominam sobie zebym go odpowietrzal

Opublikowano
Tak wymienialem plyn. Ale nieprzypominam sobie zebym go odpowietrzal

Czyli pierwsze co musisz zrobić to odpowietrzyć układ i wtedy sprawdzić czy jeszcze się grzeje.

P.S. Opis odpowierzania powinieneś znaleść na forum.

Opublikowano
tak jak kolega pisze wyżej odpowietrz układ dobrze było o odpowietrzaniu na forum poszukaj i sprawdź po odpowietrzeniu jeśli to nie pomoze to na bank padło wisko sprawdź wisko jak masz silnik gorący zobaczy czy obraca się dobrze wentylator tzn zwróć uwagę na obroty wentylatora

Mrówa

Harce na gitarce oraz speed

Opublikowano

Sprzęgło wiskotyczne jest wypełnione olejem. Zobacz czy nie ma czasem tego oleju wokół środka wentylatora, znaczyć będzie że jest do wymiany.U mnie było wogóle walniete i jakiś guru zblokował go na śrubce, szczęście że chłodnica nie poszła.

Niestety w moim przypadku koszt był 300 zł. Ale nie ma jazdy bez visko chyba że chcesz spalić uszczelke pod głowica a wtedy będzie trochę więcej niż 300zł :D

Pozdrawiam i Życzę Miłego Dnia.

Sebastian.

>>>>Zapraszam na swoją stronę!!!!<<<<