Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Miał ktoś może do czynienia z takim problemem jak,

komp nie widzi wskazań z sondy 2 to znaczy,ustawia sobie średnią wartość dla lewej strony cylindrów i nie koryguje jej według wskazań sondy,czyli jest przymulony i więcej pali ale żeby było śmieszniej to ma przebłyski i zdarza sie mu pracować dobrze.błędy jakie wyskakują to 201 i 203 czyli układ korekcji składu mieszanki i sonda. komp został rozebrany i poprawione styki i ewentualne zimne luty ale to nie pomogło.instalacja i sonda jest ok,pozostaje tylko go wymienić albo znaleźć schemat.Ma ktoś może tki schemacik? nr. kompa to 0 261 200 404

Edytowane przez misio_987
Opublikowano
A sonda jest na 100% sprawna? Może to sonda się wiesza a nie komputer nie widzi jej wskazań?
Gdy się urodziłem płakałem a wszyscy się śmiali, umierając ja będę się śmiać a wszyscy będą płakać.
Opublikowano

u mnie jest cos podobnego ...

padla mi jedna sonda - wymienilem obydwie - teraz znowy nie dziala sonda po tej samej stronie ( a przejechalem na niej z 500km wiec malo prawdopodobne ze sonda padla - zaraz po wymianie bylo wszystko ok - zadnych bledow , wskazania poprawne) - komp pokazuje dla niej wartosc 0,2v , dopiero pow 3,5tys obr budzi sie pokazuje prawidlowe wartosci z sondy ....

i teraz - albo komp jest walniety , albo sonda ( malo prawdopodobne ) , albo komp walniety i uwala sonde ...

kompa jeszcze nie rozbieralem - ale to zrobie i go przelutuje ...

MAM DO KOMPA SCHEMAT !!!

Opublikowano (edytowane)
sonda jest ok bo ja wymieniłem i po wymianie chwile tez było dobrze a jak ją odłączę i podepnę do miernika to chodzi czyli to nie sonda Edytowane przez misio_987
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

problem rozwiązany !

to nie wina sterownika ani sondy tylko separatora oleju i kolektora ssącego :cool2:

silnik mruczy jak talala

a chodzi tak równo że kładąc rękę na nim nie czuć jak pracuje :D