Skocz do zawartości

prosze o pomoc, problem z centralnym w e46

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, mam taki problem, kupiłem niedawno BMW e46 320D i mam problem z centralnym zamkiem. Gość od którego je kupiłem powiedział że wystarczy wymienić baterie w kluczyku ale jak to zrobiłem dalej nie reaguje. Elektryk powiedział mi że może tylko na skutek poprzedniej słabej baterii coś się zablokowało i wystarczy go zresetować…tylko jak. Jeśli ktoś wie jak rozwiązać ten problem to proszę o pomoc, z góry dzieki.

Pozatym mam jeszcze pytanie odnośnie spalania a konkretnie czy jeśli nie mam oryginalnego radia to średnie spalanie może być pokazywane na innym czy pozostaje tylko sugerować się ekonomizerem ??

Opublikowano
mialem coś podobnego w swojej bmw e-46 poprostu z czasem siadają przekazniki na module od centralnego,moduł schowany jest za schowkiem po stronie pasazera,elektronik mi wylutował stare przekaźniki i wstawił nowe i nie mamm teraz problemu z centralnym jesli o to ci chodzi,trzeba tylko wyczuc ktore przekaźniki siadają u mnie sa cztery ale wymieniłem tylko dwa,pozdrawiam
Opublikowano

Albo masz poprostu rozkodowany kluczyk i dlatego nie reaguje.Tutaj kolega ładnie opisał jak to zrobić.Trzymanko!!!

robard

Wysłany: Nie Kwi 02, 2006 2:54 am Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

Kodowanie kluczyka (inicjalizacja pilota) w przypadku, gdy wymiana baterii w kluczyku trwała dluzej niż 1 min - cop spowodowało rozkodowanie kluczyka- obowiązuje rownież przed użyciem nowego nadajnika (kiedy np. poprzedni miał usterkę):

1. Wsiąść iz amknąć drzwi kierowcy.

2. Kluczyk zapłonu obrócić w zamku w kierownicy na chwilę (maks.5sek) w polozenie "1" i z powrotem ustawić na "0".

3. Przycisk "1" pilota( na kluczyku z lewej strony pod przyciskiem głównym) nacisnąć i przytrzymać. Przycisk "2" (po prawej stronie poniżej przycisku głownego w kluczyku) nacisnąć krótko tzrykrotnie ( x 3) raz za razem w ciągu 10 sekund nie puszczając przy tym przycisku "1".

4. Puścić przycisk "1".

5. Centralne ryglowanie sygnalizuje ryglując i natychmiast odryglowując, że inicjalizacja pilota jest skuteczna.

W razie braku reakcji centralnego ryglowania trzeba ponownie przeprowadzić inicjalizacje pilota.

Jeżeli posiadacie inne kluczyki z pilotem (łącznie do 4 szt. do tego auta!!), trzeba je równiez inicjalizować, każdy w ciągu 30 sekund po poprzednim. Nie wolno przy tym poruszyć zamka kierownicy!!

Gdyby nic to nie dalo zwóćcie się do ASO.

PS> mam nadzieję, że pomoglem, tym którzy nie posiadają instrukcji w języku polskim, a tym którzy posiadaja udowodniłem, że nie potrafią czytać po polsku ze zrozumieniem (instrukcja obsługi BMW serii 5 str.140)

Życzę sukcesów

Opublikowano
a no konkretnie to jest nie tak to że po wymianie bateri w kluczyku gdy naciskam jakies jego przyciski to zapala sie czerwona dioda ale nic poza tym sie nie dzieje. Dopiero jutro bede mogl sprawdzić czy rady napisane przez Was zadziałają w moim przypadku ale i tak jeszcze raz dzieki za pomoc :)
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
mam BMW E46 2003r. nie działa mi centralny z pilota, a mam tylko jeden kluczyk. czy ktoś mi może powiedzieć jak go zakodować. Z góry wielkie dzięki.
Opublikowano
U mnie jest podobnie centralny przestał działać na kluczyk. Myślałem , że jest rozładowany ale ostatnio przejechałem jakieś 300km probowałem zestroić kluczyk i po tym zabiegu bezpośrednio po wyjęciu ze stacyjki mogę zamknąć i otworzyć chociaż jak wyjmuję to centralny sam nie sygnalizuje otwarcia i zamknięcia. Niestety potem już nie działa. Nie wiem co robić nastawiłem się już na wymianę kluczyka ale boję się, że to może być tez coś innego. Jak to sprawdzić?
Opublikowano

witam, jak juz pisalem wczesniej też miałem problem z centralnym sterowanym z pilota. Gość od ktorego kupiłem auto powiedzial ze jest to kwestia wymiany bateri jednak problemem nie byla bateria, tylko mały komputer znajdujacy sie w lewym tylnym słupku. U mnie konieczna byla jego wymiana, zrobilem to w serwisie bmw. Za sam komputer zaplacilem 300 zł ale juz wszystko dziala jak nalezy.

pozdrawiam

Opublikowano
ja miałem drugi kluczyk i wszystko było dobrze, tylko zgubiłem, więc to chyba nie będzie wina komputera, a baterii w tym modelu podobno się nie wymienia, ponieważ ładuje się będąc w stacyjce. Proszę o pomoc jak mam zakodować kluczyk.E46 2003r.
  • 6 lat później...
Opublikowano

witam,proszę o pomoc!!!!!! wymieniłem gumke w pilocie w bmw 318 e46 zaprogramowałem kluczyk i otwiera i zamyka drzwi ale nie odpala samochodu!!!! dodam ze mam zalozony tez autoalarm,proszę o pomoc co teraz zrobić.

ps:na zapasowym kluczyku zwykłym odpala bez problemu.Pomózcie!!!!!!