Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie czy może ktoś z was się spotkał z takimi problemami i je rozwiązał

Moje pierwsze pytanie do was w którym miejscu może cięknąć ze wspomagania oprucz z węzów ??,bo ja mam spory wyciek wszystko upaciane i czy wycie podczas dodawania gazu może być spowodowane niskim poziomem płynu we wspomaganiu ??

Drugie pytanie podaczas jazdy słysze takie pukanie(podobne do tego jak śruby w kole nie są przykręcone jakby gdzieś były luzy) powyżej 60 do ok.90 pożniej zamienia się w taki odgłos jak przy łożysku do wymiany czyli buczenie,odgłosu nie moge zlokalizować jakby z tyłu,dodam ,że najbardziej go słychać jak jade np. na luzie.

Opublikowano
Cieknąć może z pompy wspomagania ja mam taki wyciek i jak pompa się kręci to rozrzuca ten płyn idealnie na dolną część zbiorniczka wyrównawczego.
BMW forever!!!
Opublikowano
I też Ci wyje z silnika jak masz niski poziom(w sumie ja mam grubo niżej niż min) ??,ostatnio mi przejżeli i nic nie powiedzieli,ale musze chyba znaleść innego mechaniora
Opublikowano
Owszem jeśli poziom płynu był niski to przy najmniejszym ruchu kierownicą było słychać wycie po dolaniu ustaje więc to w moim przypadku na pewno pompa. Ostatnio zauważyłem że płyn wycieka tylko wtedy kiedy kierownicą przekręcę na maxa jak nie kręcę do końca to dosłownie ani kropelki nie wycieknie.
BMW forever!!!
Opublikowano
w sumie to już naprawiłem wyciek porpstu od węża obejmy były lużne,ale coś mi nadal wyje tam jeszcze :duh:
Opublikowano
no mi już nigdzie nie cieknie,tylko to wycie mnie nie pokoi,ale przy kreceniu na prakingu,itd.to nic nie słychać tylko podczas dodawania gazu możliwe,że to od lużnego paska co jest przy pompie wsp. ?? Jak go przyciskam to jest ok 1,5cm luzu