Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem z "rozrzęsinym" silnikiem. Zaobserowałem, że telepie strasznie silnkiem na biegu jałowym ( zarówno na benzynie jak i na gazie -sekwencja). Podobno to świece - mam NGK 2 elektr. zrobione ok.30 tysi. Auto czasem mocno muli , a raz pięknie śmiga. Jakie świece do M52 ? Podobno powinny być jednoelektrodowe i przerwa bez kombinacji.
Opublikowano
Ja bym proponował BOSCH-a w sklepie dobiora odpowiednie do auta. Jedno elektrodowe. Sa tez niby specjalne do gazu boscha.
http://img299.imageshack.us/img299/402/zegaryod9.jpg
Opublikowano
witam.jesli świece to tylko NGK.a jak jezdzisz na gazie to proponuje ci świece jednoelektrodowe najlepiej chodza na gazie.z doświadczenia wiem że odstep elektrod powinien być zmniejszony o 0,2mm.pozdrawiam
Opublikowano
moim zdaniem lepiej sie zastanowic nad NGK... kiedys tak. ale zbyt duzo przykładów miałem ostatnio z V-Line 20 w m50/m52 ze prawidłowo działały kilkaset km.
Jedyną dobrą rzeczą w przednim napędzie jest to ze gdy cofasz masz napęd na tył !