Skocz do zawartości

PLANOWANIE GŁOWICY W E30 320 2.0l

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Buma jak w temacie... będę wymieniał zawór jeden także jak już mam ściągniętą głowice to miło by było zabawić się w tuning... Chciałbym splanować głowicę do oporu ( i tu pojawia sie pytanie ile można max )

No i stocze koło zamachowe ale tu chyba nie ma jakiś specjalnych pytań...

Podpowiedzcie co jeszcze można w motorze grzebnąć co by mocy przybyło

Opublikowano

Stanowczo odradzam poprawisz nie stopień sprężania a spalanie stukowe... zamiast bawić sie w tuning najpierw zainwestuj w porzadny remont silnika

dziwi mnie to ,że zdejmujesz głowice i robisz JEDEN zawór :shock:

(cena jednego - max 25zl z uszczelniaczem)

widać niektórzy baaaardzo oszczedzają na swoich Beretkach :x

Opublikowano

Powiem tak... ja nie pytałem czy moge bawić sie w tuning tylko chciałem poradzić się ile zrobić żeby nie zepsuć... ale nie każdy umie czytać ze zrozumieniem... Pozatym tuning mnie nic nie kosztuje bo planowaniem zajmuje sie mój tata a wymieniam jeden zawór bo strasznie stuka a inne są OKj Pozatym 12 zaworów x 25 zł to łącznie 300 a może nie wszystkich na to stać. Więcej zrozumienia koledzy :)

Ten silnik będzie latał jeszcze około roku potem zamieniam go na 3,5 l BMW potrzebne mi jest do latania po torze także duże inwestycje narazie mi się nie opłacają...