Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Takiego rozsypu jeszcze nie widzialem

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3281943

Komis opisuje jako bezwypadkowe :mad2: :mad2: :mad2:

Silnik: caly mokry, rzezi , trzepie sie maskakrycznie, koles twierdzi ze to wina kabli :modlitwa: :modlitwa:

nadwozie :

zgnite progi, wystajacy na ok 3 cm grill ponad maske, polamany zle spasowany zderzak przod mokro w bagazniku , zle pomalowany, znisczone wnetrze fotele kiera etc

naped:skrzynia zmienia z opozniniem, luzy na dyfrze plywa po calej drodze

etc

Na liczniku lekko ponad 200 000 :mad2: :mad2: :mad2:

NAjlepsze na koniec : " to auto to jest tego mechanika od bmw tu obok z gieldy " ciekawe czy mial na mysli obecnego na naszym forum wlasciciela firmy zbyszmark?

Opublikowano

wczoraj ogladalem ciekawy program na tvn trubo. wychodzi na to, ze wszystkie auta sa bezwypadkowe a jak bylo malowane to pewnie bylo podrapane a jak zderzak nie pasuje lub odstaje to pewnie byl sciagny do malowania (bo byl odrapany) i rowniez pozniej zle zalozony. co do czego przychodzi to sprzedawca mowi ze to nie on zamieszcza ogloszenia tylko szef .

praktycznie - nie spotkalem sie nigdy z autem z komisu aby bylo w 100% zgodne z tym co jest wystawione. niestety ale polska nadal jest najwiekszym kłębowiskiem szrotów i naciągaczy.

Opublikowano

zgodze sie z tym ostatnim stwierdzeniem o polsce, ale ludzie, przestancie opowiadac bzdury typu: o pomalowane drzwi,napewno byla walnieta, o zmienione przednie lampy i gril,napewno miala dzwona , i zderzak troczke odstaje:mad2: :mad2: :mad2:

Zmienione lampy wcale nie swiadcza o tym ,ze auto mialo dzwona( mogl byc to kaprys wlasciciela) Wiadomo,te szroty ,ktore obecnie widnieja na Allegro od handlarzy,pozostawie bez komentarza, ale pamietam jak koles na gieldzie w krakowie, podszedl do mnie kiedys jak sprzedawale 535tke i powiedzial autko super ,szkoda ,ze byla walnieta w prawy blotnik,.Ja na to :jawdrop: ,co???? a gosciu ,no przeciez widze,pozatym jestem blacharzem,lakiernikiem i znam sie na tym( gosciu moze 23lata) :mad2: Po krotkiej sprzeczce z frajerem pokazalem mu zdjecia jak auto bylo lekko przerysowane( w zasadzie na blotniku nic niebylo widac oprocz malej ryski,na drzwiach byly moze ze ncztery wieksze) Wytlumaczylem kolesiowi,ze niezawsze auto malowane musialo byc kiedys walniete,zmienione swiatla,czy zderzak z nowszego modelu nie swiadczy o powypadkowej przeszlosci samochodu.

Wiec prosba do "pseudo" znawcow marki BMW. Nie piszcie bzdur patrzac na zdjecie samochodu z jakiegos komisu,zamieszczone na Allegro,zwlaszcza,jak ma maly przebieg i cene,bo od czasu do czasu mozna trafic samochod naprawde ,godny uwagi. :cool2:

Opublikowano

bartpa, jest prosty kryptogram na oferty ogłoszeniowe w Polsce:

stan "dobry" - taki jak tego auta - to oznacza totalna ruinę o czym sie przekonałeś...

stan "bardo dobry" "perfekcyjny" "ideał" "igła" "wzorowy" oznacza generalnie przeciętność i prawdopodobieństwo 1 ciekawego auta na 10.

Wiem, bo przeciętnie raz na rok szukam auta dla mnie lub żony.

Opublikowano

Ja nie wymagalem zbyt wiele :cry2:

Potrzebuje auto do zabawy---

To auto nadawalo sie do zabawy ale w pana mietka z pobliskiego autozlomu

Opublikowano
stan "dobry" - taki jak tego auta - to oznacza totalna ruinę o czym sie przekonałeś...

POTWIERDZAM a szukam auta znacznie częściej niż raz na rok. Dodam jeszcze, że jeśli właściciel unika odpowiedzi na pytania zasłaniając się nieznajomoscią motoryzacji lub mówi "takiego już kupiłem" to również nie warto sobie głowy zawracać.

Nie liczyłbym zbytnio na okazje cenowe z internetu a zwłaszcza z allegro. Jeśli samochód jest prawdziwą okazją to w ciągu kilku minut max do kilku godzin umawia się pierwszy klient, popyt na samochody jest teraz ogromny. To co zostaje nie sprzedane to szroty których nikt nie chciał kupić lub pojazdy w cenach nieatrakcyjnych dla handlarzy.

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano
Popyt jest moze i ogromny, ale glownie na samochody w stylu 'tanio i dobrze'. W Polsce ciagle nikt nie chce doplacac za dobry stan techniczny, co np. w Niemczech jest juz norma - tam rozpietosc cenowa tego samego modelu i rocznika potrafi siegac 50%.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Auto faktycznie było właściciela warsztatu Zbyszmark ale zostało sprzedane dwa lata temu .Zaraz po sprzedaży przeszło poważnego dzwona (brak umiejętności jazdy tylnym napędem .) Wcześniej przywiezione z Niemiec po stłuczce prawego boku na wysokości słupka środkowego (obecnie juz dziury w progach) Gdyby potrafiło mówić co przeszło przez ostatnie miesiące :duh:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Auto faktycznie było właściciela warsztatu Zbyszmark ale zostało sprzedane dwa lata temu .Zaraz po sprzedaży przeszło poważnego dzwona (brak umiejętności jazdy tylnym napędem .) Wcześniej przywiezione z Niemiec po stłuczce prawego boku na wysokości słupka środkowego (obecnie juz dziury w progach) Gdyby potrafiło mówić co przeszło przez ostatnie miesiące :duh:

No to ładną Ci robi gościu opinię :) Warto byłoby się do niego przejechac i zapytać, kto jest w papierach wpisany.

Kai
Opublikowano

Koles jeden z kilku ktorzy tam wtedy byli powiedzial tak jak napisalem czyli

"to auto to jest tego mechanika od bmw tu obok z gieldy"

Podejzewam ze mialo mnie to przekonac, zachecic

:duh: