Skocz do zawartości

włączanie się alarmu seryjnego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam ostatnio często bez przyczyny włącza mi sie alarm posiadam ten seryjny chyba mrugają światła i włącza się klakson. Od czego to może być spowodowane może ktoś by napisał na co on w ogóle działa i gdzie ma czujniki to może sam dojdę czy może to trzeba jakoś komputerowo sprawdzic
Opublikowano
mam ten sam problem, moze ktos wie jak to rozwiazac ?
Opublikowano
Witam. Miałem ten sam problem. Musicie sprawdzić stan przewodów wychodzących z tylnej klapy, bo bardzo często pękają a także sprawdźcie elektryczny siłownik sterujący centralnym zamkiem znajdujący się również w tylnej klapie. Ja osobiście kupiłem używany za 150 i w serwisie BMW wymieniłem i problemu już nie ma. Pozdro
IVI
Opublikowano
...a także sprawdźcie elektryczny siłownik sterujący centralnym zamkiem ...

Centralny zamek nie ma z tym nic wspólnego. Za włączanie się alarmu odpowiedzialne są czujniki krańcowe, najczęściej pada w tylnej klapie, u mnie włączał się ten pod maską, odgięcie blaszki rozwiązało problem na zawsze

www.turboBMW.pl
Opublikowano

Witam!

Ja miałem ten sam problem i okazało sie że to nawaliły czujniki w przednich drzwiach... Wymieniłem je i nie mam już żadnych problemów... Sprawdź czy masz je lekko pościerane bo właśnie takie były u mnie...

Pozdrawiam!

Nie ważne gdzie ważne czym:) BMW- Będziesz Musiał Wyprzedzać :)