Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem jakie 7 masz ale w E34 nie na pewno nie trzeba demontować lamp.

Odkręcasz od strony komory silnika, wysuwasz do przodu, wkładasz nowy i przykręcasz.

Pozdrawiam

- Sim One -

Opublikowano

Ja zmieniałem kierunki na dymione i nie ma potrzeby wyciągania lamp.

Kierunki trzymają sie , jesli nikt przy nich nie modził, na 3 śrubach ale pamiętam że miałem problem z odkręceniem i zakręceniem tej znajdującej sie na samym dole.

Opublikowano

tak jak podaje JELITO moze byc problem z dolna sroba. Mi sie jakos udalo ale u kolesia mielismy spory problem.

Polecam tez kieunki clear cristal. Ja mam takie. Moim zdaniem wygladaja jeszcze lepiej. Sa gladkie jak klosze w ksenonach. Niestety nie wiem kto sprzedaje w Polsce, widzialem w Niemczech, swoje przywiozlem ze stanow.

Pozdrawiam

REMOL

______

o/_______\o

(Oo=00=oO)

[] =****= []

Opublikowano

U siebie wymieniłem kierunki na białe i powem Ci jeżeli nie zamierzasz wyciągać lamp to namęczysz się sporo a i tak nie wiadomo czy dasz rade odkręcić wszystkie śrubki. Tam wiotkiej rączki trzeba a i miejsca na kręcenie kluczem nie zawiele :roll:

Proponuje odrazu wyjąć całe mocowanie lamp wraz z kierunkami .Jak dobrze się przygotujesz to w pół godziny opanujesz dwie strony :wink:

Opublikowano
Ja ze względu na różne czynności przy aucie opanowałem demontaż lamp w 10minut dwie strony, z montażem jest zresztą podobnie. Szczerze polecam Ci wymontowanie lamp, jest to chyba 7 śrubek na stronę a dostęp do kierunków jest o wiele wygodniejszy.
http://yourdomain.com/images/broken_link.gif
Opublikowano
powiem wam ze cholernie ciezko wymontowac całe lampy - nie moge odkrecic tej dolnej rubki od wewnatrz bo przeszkadza mi zbiorniczek od spryskiwacza reflektora bodajże.jaki dostęp dziwny tam jest a przy okazji upierdzieliłem kabelki od kostki postojówek - ta kostka jest rozbieralna ? I dużo jest roboty zeby odkrecic cały zbiorniczek cobym miał dostep lepszy ?
Opublikowano

Słuchaj, nie ma najmniejszego problemu z wyjęciem zbiornika .

Wyciągnij go po prostu ,jest wciśnięty i bokiem spodnią stroną przklejony na taśmę dwustronną .

Opublikowano
aha - jesli jest przyklejony to w porzadku - bo probowałem to jakos wykontowac ale zadnych srub nie było widac procz tej jednej plastikowej z wierzchu i bałem sie zeby czegos nie wyrwać na siłę.