Skocz do zawartości

Pytanie do posiadaczy E39 540

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dokladnie chodzi mi o regulacje przekladni kierowniczej tzn . czy da sie to zrobic bez wyciagania przekladni, jesli sie da to od ktorej strony bo jest tam tak ciasno ze z pierwszej diagnozy mechanik mi powiedzial ze trzeba wyjac przekladnie bo nie da rady sie dostac do regulacji.... jesli ktos z was robil cos takiego to prosze o pomoc bo szczerze to nie widzi mi sie wyciagac przekladnie bo zaraz mi wymysla ze trzeba wyjac silnik aby sie tam dostac . Pzdr.

De' sant de' Salvadore

Idąc na śmierć śmieję się

Opublikowano
Dokładnie tak albo wyjąć silnik albo zdemontować zawieszenie co będzie chyba mniej skomplikowane. Inaczej tam nawet palca nie wetkniesz aby wyregulować przekładnię. :cool2:
Gdy się urodziłem płakałem a wszyscy się śmiali, umierając ja będę się śmiać a wszyscy będą płakać.
Opublikowano
dzieki kumplu za podpowiedz tylko ze teraz mam jeszcze wiekszy dylemat....bo jak wyjma cale zawieszenie, niby wyreguluja przekladnie a sie okaze ze w krotkim czasie i tak to nic nie dalo to i tak bede musial szukac drogiej przekladni i zaczynac robote jeszcze raz. Moze sie orientujesz czy takie regulacje moga przyniesc jakies pozytywne efekty ???

De' sant de' Salvadore

Idąc na śmierć śmieję się

Opublikowano
Z reguły to niewielki skutek. Gdy luz jest dosyć duży to po "skręceniu" przekładni przy maksymalnym skręceniu kierownicą tam gdzie ślimak jest mniej wytarty będzie się ona przycierać, a kierownica nie będzie sama wracać do jazdy na wprost. Moja rada, kup od razu drugą przekładnię bo szkoda czasu i pieniędzy na samo wyjęcie i włożenie jej auta.
Gdy się urodziłem płakałem a wszyscy się śmiali, umierając ja będę się śmiać a wszyscy będą płakać.