Skocz do zawartości

Zamiast tłumika z katalizatorem .....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Panowie potrzebuje porady. Wysypał mi się katalizator i w aucie jest strasznie głośno (powyżej 100km/1h). Poczytałem trochę forum i widzę, że są tu zwolennicy strumienicy lub jakiś zamiennych wspawywanych tłumików. Szczerze mówiąc strumienicy nie biorę pod uwagę, więc zostaje mi tylko tłumik. Poszperałem trochę po necie i znalazłem, że w moim roczniku były montowane także wydechy bez katalizatora. Na pierwszy rzut oka pasuje jak ulał. Montował go ktoś może, jak się sprawuje?. Gażnikowiec powiedział mi że nie ma sensu go montować bo taka przeróbka wysypie mi tłumik końcowy a autko i tak nie ucichnie (dziwne?!)Dla mnie to ściema ale nie znam się na tym. Edytowane przez agora
Opublikowano

Na allegro można kupic uniwersalne katalizatory, całkiem tanio, np. bosal

Podzwoń pewnie ktoś doradzi

=======================

BMW 528i e39 Sedan M-PAKIET, 99r benz+gaz

Opublikowano

Polecam sklep.pamaku.pl

Strumienica zamiast katalizatora spowoduje, że auto będzie ciut bardziej elastyczne, ale może się pogorszyć dzwięk na wyższych obrotach (efekt pierdzenia lub gwizdu). Możesz też założyć strumienicę w obudowie katalizatora i będzie wyglądało jakbyś miał katalizator, na przeglądzie nie do podważenia.

Pozdrawiam.

Układy wydechowe do BMW: www.pamaku.pl

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano
Możesz też założyć strumienicę w obudowie katalizatora i będzie wyglądało jakbyś miał katalizator, na przeglądzie nie do podważenia.

Do podważenia na analizatorze spalin :wink: .

A strumienic i innych wynalazków nie polecam- wystarczy obejżeć wykresy ze strony Chojanckiego. Jest tam kilka aut z pięknie zepsutą chakterystyką momentu przez strumienicę.

E30 318IS Rally
Opublikowano
Możesz też założyć strumienicę w obudowie katalizatora i będzie wyglądało jakbyś miał katalizator, na przeglądzie nie do podważenia.

Do podważenia na analizatorze spalin :wink: .

A strumienic i innych wynalazków nie polecam- wystarczy obejżeć wykresy ze strony Chojanckiego. Jest tam kilka aut z pięknie zepsutą chakterystyką momentu przez strumienicę.

nie do podwazenia.....na przegladzie z palpiatacja serca stalem jak badal zawartosc spalin- wZOROWO!!! KSIAZKOWE WARTOSCI............bylem w szoku tak jak facet, Jesli silnik jest zdrow to nie bedziemy trucicielami naszego srodowiska

Opublikowano
Tylko jedna rzecz czy ten tłumiczek posiada otwór na sondę i czy jego długość jest ok .Lepiej się dowiedz. Ja kupiłem innej firmy i trzeba było go nieco wydłużyć i wstawiać sondę. Ale ogólnie jest do dziś :cool2:
Opublikowano
Tylko jedna rzecz czy ten tłumiczek posiada otwór na sondę i czy jego długość jest ok .Lepiej się dowiedz. Ja kupiłem innej firmy i trzeba było go nieco wydłużyć i wstawiać sondę. Ale ogólnie jest do dziś :cool2:

O tym nie pomyślałem. Kurcze podjadę dzisiaj do gościa od tłumików i pooglądamy ten tłumik.