Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Kupiłem tuner do radia z navi gdyż ten który miałem był nowszy bm54 i poszła końcówka mocy prawa strona nie grała :( kupiłem taki jak ma być w moim e46 z początku 2001 roku czyli bm24 no i tu zaczynają się problemy :

Poprzedni właściciel założył przejściówkę no i jakąś kombinację z kablem od zmieniarki a także z kilkoma przewodami jeszcze :( no ale do rzeczy nie wiem w która kostkę podłączyć zmieniarkę no i brak mi drugiej kostki (przerobiona tak by pasowała do nowszego tunera, Powiedzmy że jak ją nawet cudem znajdę to pinów jest 10 a kabelki w liczbie 6 i daje to parę kombinacji.No i ostatni problem to fakt że w nowszym tunerze jest kabel od anteny dość dziwny cienki i nie standardowy a w tym który kupiłem jest wejście na normalny kabel . Bardzo dziękuje za wszelką pomoc

Le Mans winners 2006 2007 2008 R10tdi :) 2009 908 HDI :) 2010 R15 TDI ;)no cóż trzeba wiedzieć gdzie leży przyszłość motoryzacji :) TDI
Opublikowano

1. Jeżeli masz monitor z CD, to nie możesz zamienić tunera na BM24, bo nie będzie chodził CD.

2. Wejście antenowe w BM54 jest tak samo "normalne" jak i w BM24 - takie wejścia są np. w Audi/VW, to w BM24 jest właśnie nietypowe tylko do BMW - mam odpowiednie przejściówki między tymi złączami, jezeli Cię to interesuje.

3. Odezwij się do mnie na maila ... to wieczorem prześlę Ci rozpiskę pinów w kostach nowego i starego typu - akurat są one dość zblizone i nie trzeba duzo przekładać. jakby co, to pisz na maila (częściej odczytuje niż forum) lub GG.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)