Skocz do zawartości

moje e36 1.8is nie chce jechać :(((

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Na początku chciałem się przywitać, jako że pisze tu pierwszy raz. no więc przechodząc do rzeczy to mam wielki problem z moją e36 1.8is. Betka po odpaleniu przez chwile chodzi prawie dobrze tzn lekko falują obroty ale nie jest to uciążliwe, jade nią ze 2 kilometry i zaczyna sie :( ... zaczyna szarpać dusić sie i przerywa niesamowicie do tego stopnia że prawie nie da sie jechać, nie moge nią wyjechać na miasto bo jak stane na światłach i bede chciał ruszyć to silnik zacznie sie dusić tak jak by nie reagował na gaz, bardzo przerywa jak by nie na wszystkich garach chodził, dopiero po chwili łapie lub nie :/ ale tak nie da sie jeździć. miałem w aucie zwykła prostą instalacje gazową, obroty falowały, był mały kłopot z odpalaniem ale ładnie sie na gazie wkręcała, kłopot był tylko na benzynie, teraz zmieniłem gaz na sekwencje bo myślałem że od słabej instalacji gazowej później słabo jeździ na benzynie... ale sie myliłem bo po zmianie na sekwencje nie moge jechać ani na benzynie ani na gazie... POMOCY!!!!! auto stoi u mechanika co tydzień wymieniony przepływomierz, sonda sprawdzona sprawna, krokowy sprawny :shock: powoli zaczynam sie załamywać pomóżcie : :(
Opublikowano
sprawdź czujniki temperatury,na benzynie teraz nie pojedziesz bo masz ustawione przełaczanie automattyczne na gaz przy określonej temp. tzn że jak odpalasz to on ci śmiga na benzynce i dlatego mozesz te 2 km przejechac a pozniej przełacza sie na gaz i narazie.. sprawdz dobrze instalacje. a na benzynce jak sie rozgrzeje moze ci kiepsko chodzic z powodu rozwalonego czujnika temp.
Opublikowano
moja tez nie chce jezdzic z ta roznica ze jak jest zimna to jest ok. dopiero jak sie zagrzeje i drugi raz odpale to sie zaczynaja jajca. dusi sie tak jakby sie zalewala, bo smierdzi paliwem, jak przygazuje to potem jest juz oki. na gazie smiga bez problemu.siwce maja pol roku, wymienilem czujniki od temp, ale nadal jest to samo, co dziwne raz sie samo naprawilo i przez 2 dni bylo oki.......
POSZUKAJ ZANIM ZAPYTASZ, NIBY NIC A TAK WIELE!!!!!!!!!!!
Opublikowano
hmm... świece kable są ok, silnika nie myłem... auto na zwykłej instalacji gazowej ładnie sie wkręcało, dopiero na sekwencji nie chce jechać czyli chodzi identycznie jak na benzynie, myśle że czujnik temperatury to może być to, dziękuje za odpowiedzi i sugestie :), bedzie wiadomo za 2 dni kiedy czujnik zostanie wymieniony na nowy, jeśli ktoś by miał jeszcze jakieś inne pomysły co to może być to prosze o odpowiedzi, ja już powoli trace nadzieje, jak sobie nie poradze z tym big problemem to niestety w poniedziałek do serwisu bmw