Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem mianowicie świecąca kontrolka abs-u.Dzisiaj wróciłem po 2tygodniach ze szpitala do domu zapalam bunie a tu niespodzianka abs się świeci i nie gasnie po odpaleniu byłem dzisiaj na kompie i wyskakuje błąd komunikacji z centralkąABS(gośc powiedział że coś tam musiało zaśniedziec)wielka prośba gdzie jest ta centralka?316 m40 1993r
Opublikowano

nie to nie sterownik abs- u to sie prawie nigdy nie psuje a znajduje się pod schowkiem pasażera ,trzeba 6 srobek wykrecić

ja miałem to samo po czterech dniach odpalam auto i sie świeci ABS

po prostu czujnik sie zapiekł,albo ma ptrzerwe ,i tak jak uzytkownicy forum piszą najczęsciej pada prawy przód tak było w moim przypadku również a sposób na sprawdzenie który to taki sposób garażowy,w miejsce czujnika na gnieżdzie podepnij zarówke 5,10 wat i powinna ci przy którymś zgasnąć,albo zmierz omomierzem powinien mieć sprawny czujnik około 1,10 kiloohma do 1,4

pozdrawiam i powodzenia

ja przeszłem to samo i teraz wszystko hula ,a czujnik na allegro kupiłem :D