Skocz do zawartości

Problem z falowaniem na niskich obrotach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem ze swoim bmw 318is coupe rok 1992. Faluje na niskich obrotach góra dół i nie zawsze.... chwile chodzi normalnie a potem ponownie faluje od 300obr aż do 1300obr..... Niemam pojecia co z tym robić??? Wymiana silnika krokowego coś da??? Mechanik mówi że jest on dobry. Moze któryś z forumowiczów mial coś podobnego???

Będe wdzieczny za jakiekolwiek info. pozdrawiam[

Opublikowano

Też to mam, już dobre kilka miechów z tym jeżdżę, z tym że u mnie wchania 600-900

Skoro silniczek krokowy masz ok a na falowanie ma choc minimalny wpływ obciążenie elektryki czyli włączenie pełnego oświetlenia, dmuchawy na maxa etc. to znaczy że czeka Cię bardzo rozbudowana diagnostyka typu sprawdzenie LPG (jeśli masz), całego układu zapłonowego (świece, kable, kopułka, palec), alternatora (napięcie), układ zasilania silnika (przepływka, szczelność dolotu), stan uszczelki pod głowicą, okablowanie samochodu (masy).

Ja się z tym wstrzymuję, do czasu aż nabiorę sił, ochoty, czasu i pieniędzy na zabawę z tymi obrotami. W końcu człowiek nie wymaga od tego samochodu za wiele, ma jeździć :mad2: ale nie, zawsze coś :mad2: