Skocz do zawartości

Wymiana termostatu i odpowietrzenie E36 318 TDS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem zmuszony wymienic w swojej tdsce termostat a pozniej odpowietrzyc uklad chlodzenia.

Znalazlem na forum "instrukcje" wymiany termostatu w benzynie i chcialem zapytac czy tak samo robi sie to dla TDS???

Kolejne moje pytanie to jak odpowietrzyc uklad chlodzenia po wymianie termostatu???

dzieki za odpowiedzi

pozdrawiam

Opublikowano
nie jest to operacja szczególnie skomplikowana - wymieniasz termostat dolewasz plynu uruchamiasz silnik i czekasz az uzyska wlasciwa temperature pracy gasisz i sprawdzasz poziom ewentualnie dolewasz ponownie. Możesz poszukać też korków do odpowietrzania znajaduja sie one zwykle w najwyzszych punktach układu - zwykle w chłodnicy, poluzowujesz gdy zaczyna leciec plyn zakrecasz. Ja mam instalacje gazową i mialem deczko trudniej bo po wymianie plynu uklad tak mi sie zapowietrzyl ze temp w sekundzie wchodzila mi na max a reduktor byl nadal zimny :shock: ale poluzowałem opaske na jednym wężu przy reduktorze wypchnęło troche wiatru i po chwili było juz wszystko ok... pozdrawiam