Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Was ponownie. Wczoraj odebrałem moją e60:) No i oczywiście rodzą się nowe pytania... Wczoraj w salonie próbowano sparowac mi sonego ericssona K750i z bluetoothem w moim e60 - niestety nie udało się. Próbowałem później jeszcze w domu: na ekranie idrive'u pokazuje się nazwa mojego telefonu, telefon wykrywa bmw, ale nie może dokończyc operacji. Tzn. jest komunikat w k750i że coś tam robi, ale to się nie chce zakończyc, a ponadto telefon nagle znika z ekranu i drive'u. Czy udało się komuś połączyc k750i z e60?

Może powinienem założyc nowy temat, ale zadam od razu to pytanie: czy można jakoś regulowac wysokośc na jakiej wyświetlane są informacje przez head-up display? Proszę Was o pomoc.

P.S. Ewentualnie jakie modele telefonów (raczej nowsze) polecacie do tego samochodu na wypadek, gdyby nie udało mi się z k750i? Czy K800i lub nokia e50 działają z bluetoothem w BMW ?

Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
Opublikowano
sam dzisiaj sparowałem Nokię 6021 z moim E60 z 2003r. (bez upgrade'u softu? Może poprzedni właściciel ?). Jest poza tym na International BMW website broszurka z kompatybilnymi modelami tel. do szeregu modeli z E60 i chyba E90 włącznie (w j.ang.). Korzystałem też z BMW-owskiej internetowej instrukcji używania telefonu w samochodach serii 5 (po ang., ale pewnie jest i po niem.)
PawełH
Opublikowano
Witam Was ponownie. Wczoraj odebrałem moją e60:) No i oczywiście rodzą się nowe pytania... Wczoraj w salonie próbowano sparowac mi sonego ericssona K750i z bluetoothem w moim e60 - niestety nie udało się. Próbowałem później jeszcze w domu: na ekranie idrive'u pokazuje się nazwa mojego telefonu, telefon wykrywa bmw, ale nie może dokończyc operacji. Tzn. jest komunikat w k750i że coś tam robi, ale to się nie chce zakończyc, a ponadto telefon nagle znika z ekranu i drive'u. Czy udało się komuś połączyc k750i z e60?

Może powinienem założyc nowy temat, ale zadam od razu to pytanie: czy można jakoś regulowac wysokośc na jakiej wyświetlane są informacje przez head-up display? Proszę Was o pomoc.

P.S. Ewentualnie jakie modele telefonów (raczej nowsze) polecacie do tego samochodu na wypadek, gdyby nie udało mi się z k750i? Czy K800i lub nokia e50 działają z bluetoothem w BMW ?

Cześć,

Teoretycznie nie powinno być problemu z Twoim telefonem, jest na liście kompatybilnych telefonów. Polecam forum www.e60.net i dział bluetooth, tam na pewno znajdziesz więcej informacji. W sprawie Head-up odpowiedź brzmi: niestety nie można regulować wysokości wyświetlania, jedyne co możesz zrobić to ustawić fotel wyżej i bliżej kierownicy.

Pozdrawiam,

Witek

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Sorry że po takim czasie, ale... udało mi się! Dzisiaj sparowałem K750i z moją piękną:) Jeżeli ktoś ma problemy z K750i to polecam usługę firmowaną przez Sonego Ericssona - Sony Ericsson Update Service - aktualizacja software'u aparatu. Jeżeli ktoś będzie miał jakieś pytania - służę pomocą (oczywiście w miarę możliwości gdy będę mógł zainteresowac się forum). Pozdrawiam serdecznie.
Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
Opublikowano
Sorry że po takim czasie, ale... udało mi się! Dzisiaj sparowałem K750i z moją piękną:) Jeżeli ktoś ma problemy z K750i to polecam usługę firmowaną przez Sonego Ericssona - Sony Ericsson Update Service - aktualizacja software'u aparatu. Jeżeli ktoś będzie miał jakieś pytania - służę pomocą (oczywiście w miarę możliwości gdy będę mógł zainteresowac się forum). Pozdrawiam serdecznie.

Jak zaktualizować soft w aparacie?

Opublikowano

Wiem jak to zrobic w Sonym Ericssonie. A więc:

1.Wchodzimy na stronę producenta.

2.Ściągamy z niej program Sony Ericsson service update(byc może ten program jest też na płycie dodanej do telefonu)

3.Instalujemy sterowniki do kabla USB oraz sterofniki USB Flash Device (albo z płyty dodanej do telefonu albo ze strony producenta)

4.Komputer musi miec zainstalowany najlepiej najnowszy Macromedia Flash Player

5.Uruchamiamy Sony Ericsson service update

6.Wybieramy język w programie,następnie telefon (ogólnie postępujemy zgodnie z poleceniami programu)

7.Na koniec pojawi się menu jak dokładnie postępowac, aby program zaczął aktualizowac telefon.

8.Jeżeli wszystko ładnie pójdzie możemy cieszyc się zauktualizowanym softem, a co za tym idzie sparowaniem z autem.

P.S. W skrajnyj przypadkach istnieje ryzyko uszkodzenia telefonu. Mi na szczęscie nic takiego się nie przytrafiło.

Pozdrawiam