Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam problem auto na długim postoju sie grzeje zobaczyłem że chłodnica jest ZIMNA (wyciągłem termostat i dalej to samo ) nie mam obiegu wody jaka może być przeczyna ...tam chyba jest drugi termostat z pompą wodną ??? tak ...

noi jest ta druga pompa co idzie do ogrzewania czy to ona może byc uszkodzona że nie mam obiegu wody..

jak dmucham w wlew wody w chłodnicy to powietrze idzie przez pompe wody to co możee być a wracając do pompy to jest tam wszystko ok..chyba:(

Opublikowano
witam mam problem auto na długim postoju sie grzeje zobaczyłem że chłodnica jest ZIMNA (wyciągłem termostat i dalej to samo ) nie mam obiegu wody jaka może być przeczyna ...tam chyba jest drugi termostat z pompą wodną ??? tak ...

noi jest ta druga pompa co idzie do ogrzewania czy to ona może byc uszkodzona że nie mam obiegu wody..

jak dmucham w wlew wody w chłodnicy to powietrze idzie przez pompe wody to co możee być a wracając do pompy to jest tam wszystko ok..chyba:(

Dwa termostaty? Nie spotkałem się z takim rozwiązaniem. Rozwiązanie Twego problemu znajdziesz tutaj.

Dla jednych więcej niż marka.........

Dla innych skuteczne narzędzie do lansu......

Opublikowano

4. Chłodnica się nie nagrzewa.

- zapowietrzony układ, górny lub dolny wąż,

- brak strumienia z wylotu odpowietrzającego,

- nieotwierający się termostat,

- uszkodzony wirnik pompy wody,

- mocno bijąca kompresja,

Ja obstawiam czwartą możliwość usterki, ale bez rozebrania pompy nie stwierdzisz tego (prawdopodobnie wirnik z tworzywa już się zużył).

Dla jednych więcej niż marka.........

Dla innych skuteczne narzędzie do lansu......

Opublikowano

wyciągłem termostat i chodzi bez niego i nic czyli może być dobry to nie wiem czy go zakładać na razie sprawdze to odp lepiej?????/ ale w pompie wszystko sie trzyma nie ma żądnych luzów ona ma tam taki jakby termostat czyli chodzi tył i przód TAKKK...

bo jak założe pompe a mam ściągnieta obudowe od termo. plastikową to tam włoże palce to nie czuje wirnika on jak by był z tyłu i wode nie pompuje czy ona pod obrotami sie cofa .......

Opublikowano

a jeszcze jedno pytanko ale to może być wina że nie ma chłodzenia ..

w oleju nie ma wody(kawy z mlekiem) ale po nagrzaniu troche kopci z tyłu to chyba nie jest wina uszczelki pod glowica bo niby gościu mi powiedział że jest uszczelka walnieta i że nie ma obiegu wody ale bym miał w oleju kawe z mlekiem ... ni jutro sprawdze to odp. całego układu jeszcze raz