Skocz do zawartości

komfortowe (aktywne) fotele e39

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , nie moge znależć dokładnych info na ten temat

czy w e39 są aktywne czy komfortowe (jak zwal tak zwał) fotele z "masażem".....

w mojej bumie mam półskórzane kubełkowe z pełną elektryką ,podgrzewaniem i pamięcią.........

.....i chciałbym sobie wmontować aktywne,z masażem ,o ile sie nie myle to są 2 zbiornicznki pod tyłkiem i płyn przelewa sie raz do jednego raz do drugiego co powoduje minimalne ruchy kręgosłupa....

znalazłem aktywne w e38 i e60 ,ale nie wiem czy są w e39 i czy tak samo dzialają ??????

pozdro

Ja chcieć,prosić o wiedzy...
Opublikowano

Są do e 39 na 100% znalazłem jakiś czas temu na allegro , ale mi wydaało się że masaż polega na tym że częsć fotela na wysokości pleców raz się unosi z lewej raz z prawej strony i to robią silniczki elektryczne tak mi się wydaje ale nie mam tego w 5 w 7 zresztą też nie

pozdarwiam

Opublikowano

to o czy mówisz to chyba jest tylko regulacja pod lędżwie tylko nie wiem czemu dmuchana ,a nie silniczkowa....

ja widziałem kiedyś na ulotce e38 2 zbiorniki pod półdupkami (w siedzisku) i przelewający sie płyn powodowal minimalne ruchy miednicy i przez to odprężenie kręgosłupa.....

szukam takich do siebie i nie moge znależć ,,

Ja chcieć,prosić o wiedzy...
Opublikowano
No właśnie to się nazywa aktywny masaż i ja widziałem taki fotel w którym na wysokości odcinka ledzwiowego przesówałsię fotel tak że jak lewa strona była wyżej toprawa szła w dół i na odwrót i to robiły silniczki , ale z tym płynem to powiem szczeże że nie słyszałem , ale ciekawe zapytam sie akurat jutro jade na wymiane czujnika to będe wiedział
Opublikowano
Potwierdzam, mam takie fotele u siebie. Działa to tylko na tyłek, jak na schemacie wyżej - inaczej jak grzanie, które działa również na plecy. Działa bardzo delikatnie i powoli, tak że można to włączyć na całej dłuższej trasie. Po chwili zapomina się o tym, że to włączone, a po długiej trasie naprawdę tyłek wiele mniej boli. Włączniki są w tym samym rzędzie, jak włączniki do grzania, zarówno dla kierowcy jak i pasażera. Fotele mam skórzane, elektryczne.
Opublikowano
Tez to mam, ale jest to dla mnie jakos malo komfortowe, glownie z tego powodu ze cos pod tylkiem raz z lewej a raz z prawej dosc odczuwalnie sie podnosi.
Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.