Skocz do zawartości

Problem z seryjnym centralnym zamkiem(ponownie)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie! Pisze ponownie o moim problemie z centr.

Wyglada to tak: posiadam orginalny centralny zamek z opcja domykania szyb ( kluczyk z 3 przyciskami )!Od czau zakupu auta centralny nie działa z pilota! Jak otwieram kluczykiem w zamku to wszystko jest OK.nawet domykanie szyb z kluczyka! Próbowałem już programowania kluczyka na wszystkie sposoby i nic!Baterie tez juz wymieniałem!!Oba piloty reagują prawidłowo na programowanie co stwierdziłem po swiecącej diodzie!! Co mnie najbardziej zaciekawiło to to że przy zamykaniu od wew.auta(za pomocą klamki oczywiście) słychać jak przekaźnik w centralce pracuje ,a przy otwieraniu brak jest jakiegokolwiek sygnału z centralki! Pomóżcie proszę :modlitwa:

Opublikowano
kurcze mam ten sam problem - bez kitu i tez nie wiem jak mam go rozwiazac :cry2: prodramowalem na wsZelkie sposoby i nic . Aha nie mam diody przy kluczyku czy to cos zmienia ??
Opublikowano

spróbuj tak dokladnie umnie działa.

1. Wsiasc do samochodu i zamknac drzwi

2. Wlozyc kluczyk do stacyjki i przekrecic na pozycje nr1 (zapala sie kontrolka AIRBAG) maxymalnie na 5 sek. i wyjac kluczyk z powrotem

3. Nacisnac i przytrzymac przycisk otwierania. Nie puszczajac tego przycisku nacisnac krotko, trzykrotnie w ciagu 10 sek przycisk zamykania

4. Puscic przycisk otwierania jesli proba sie udala to centralny zamknie sie i otworzy zaraz.

5. Jesli jest kolejny kluczyk to juz bez wkladania do stacyjki powtarzamy pkt. 3 i 4, trzeba to zrobic w ciagu 30 sek. dla kazdego kolejnego kluczyka(lacznie moga byc 4).

Jest jeszcze sposób odwrotny czyli wciskamy i trzymamy przycisk zamykania a wciskamy 3 krotnie przycisk otwierania po wciśnięciu 3 razy puszczamy przycisk zamykania

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

a ja dziaj nie moglem zamknac auta z klucza jeszce wczoraj zamknaolem rano otworzylem podjezdzam do pracy i kupa :/

dziwne top to ze dziala jak dotken kluczykiem zamka

co to moze byc nie sparwdzalem jeszce na drukim kluczu batreria?

Opublikowano
a ja dziaj nie moglem zamknac auta z klucza jeszce wczoraj zamknaolem rano otworzylem podjezdzam do pracy i kupa :/

dziwne top to ze dziala jak dotken kluczykiem zamka

co to moze byc nie sparwdzalem jeszce na drukim kluczu batreria?

Nie wiem czy Ci pomogę. Ja gdy chcę sprawdzić pilot do sterowania telewizorem lub czymś innym biorę aparat fotograficzny (musi być cyfrowy z wyświetlaczem) lub telefon z aparatem i w ciemności celuję w obiektyw naciskając jakikolwiek przycisk. Jeśli na wyświetlaczy coś łypie to pilot jest dobry. Może spróbuj to i z pilotem do bety :norty: Tak sobie tylko dumam :doh: :roll2: