Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

To mój pierwszy post na forum, więc proszę o wyrozumiałość. :oops:

Od nie dawna jestem posiadaczem BMW E-34 525i 88' z silnikiem M-20 i automatyczną skrzynią biegów: 4HP-22/H. Chciałbym wymienić w niej olej, ale po przeczytaniu chyba wszystkich postów dotyczących skrzyń aut. nadal nie wiem jaki olej wlać do swojego automatu :( Prosiłbym o takie odpowiedzi ktorych jestescie w 100% pewni, żebym pozniej nie musiał inwestować $$ w naprawe skrzyni przez wlanie niewłaściwego oleju :naughty: :wink: Aha i może jakieś zmianki dot. filtra i uszczelki bo wiem ze też trzeba wymienic przy zmianie oleju :wink:

Pozdrawiam

Opublikowano
ja bym ci radził syntetyk D3 w 4hp 22 miesci sie około 3 litry raczej to jest potwierdzone a jak masz watpliwosci to najlepiej pojedz do jakiegos sklepu który sie specjalizuje czscuami do BMW albo serwisem tam podasz gosciowi ostatnie 7 cyfr nadwozia z dowodu rejestracyjnego i on cie upewni na 100% i powie ci czego ile nalac.
  • 3 tygodnie później...