Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeżeli to rzeczywiście wsad tuningowy do tego sterownika, to da, a dlaczego nie. Odnośnie tych 10%, to dość optymistyczna wersja, ale coś da na bank.
Kai
Opublikowano
witam.moj kolega załozyl chipa do e-34 525i.samochod zachowuje sie normalnie.wcale nie chodzi lepiej ani mniej nie pali jak zapewnial producent.i tylko zrobil na gorzej bo teraz silnik sie kreci do 7.200rpm a tak mozna łatwo przekrecic zawory.inny moja dobry kolega pojechal 540i 2002r do renomowanej firmy tuningowej aby podniesc moc w silniku 4.4. przed zalozeniem chipa zmierzono jej moc i wyszlo 286KM-świetny wynik (samochod na przebieg 130tys km) po zalozeniu chipa moc sie nie podniosla a mowil ze chyba jest jeszcze gorzej.sumujac- do silnika benzynowego nie da sie zalozyc chipa.tylko do diesla wiec nie czytajcie takich bzdur na allegro ze w np e-36 318is moc wzrosnie do 170KM....pozdrawiam

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano
witam.moj kolega załozyl chipa do e-34 525i.samochod zachowuje sie normalnie.wcale nie chodzi lepiej ani mniej nie pali jak zapewnial producent.i tylko zrobil na gorzej bo teraz silnik sie kreci do 7.200rpm a tak mozna łatwo przekrecic zawory.inny moja dobry kolega pojechal 540i 2002r do renomowanej firmy tuningowej aby podniesc moc w silniku 4.4. przed zalozeniem chipa zmierzono jej moc i wyszlo 286KM-świetny wynik (samochod na przebieg 130tys km) po zalozeniu chipa moc sie nie podniosla a mowil ze chyba jest jeszcze gorzej.sumujac- do silnika benzynowego nie da sie zalozyc chipa.tylko do diesla wiec nie czytajcie takich bzdur na allegro ze w np e-36 318is moc wzrosnie do 170KM....pozdrawiam

Mój zaś kolega założył chipa z allegro do E36 325 i po założeniu chipa szedł równo z Porsche 944 a przed chipem zostawał kilka metrów z tyłu na 1/4 mili.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No widzisz, a nie mój kolega, tylko ja sam włożyłem sobie sam :) wsad tuningowy do E34M50B25S2. Również nie mam odcięcia, na to trzeba uważać, ale czasami przy wyprzedzaniu przydaje się. Chorobliwie korzystam z tego baaaardzo żadko.

Moje odczucia są takie, że u mnie akurat poprawił się w zakresie średnich obrotów, a spalanie nie wzrosło (miało nawet zmaleć, ale przy mojej jeździe...).

Sumując - do silnika benzynowego DA się "założyć chipa", jednak zysk 8% na mocy i momencie to już dobry wynik i na więcej nie ma co liczyć. Diesel, turbodiesel... inna bajka.

Kai