Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jestem posiadaczem Bmw 323i z 1998r. Jakiś czas temu miałem dachowanie moim Bmw. Podczas wypadku samochód przewrócił sie na dach i wrócił na koła, trwało to 2-3 sekundy. Moje pytanie dotyczy silnika. Tzn. co mam najpierw zrobić jesli chcę go uruchomić i na co powinienem zwrócić uwagę?

Może ktoś kiedyś spotkał się z taką sytuacją..Z góry dzieki!Pozdr

Opublikowano
no ja moze nie mam doswiadczenia w tym temacie wiem ze filtr paliwa musisz wymienic. A poza tym to nic mi nie przychodzi, jedynie jak miales jakies opilki w misce to mogly sobie poplynac do gory silnika ale jak by tak bylo to i tak nic nie zrobisz. Chyba ze przydala by sie wymiana oleju z filtrem bo w benzynie to nic sie przez to raczej stac nie moglo jesli chodzi o same dzialanie silnika bo poza tym przydalo by sie sprawdzic polaczenie kabli paliwowych z listwa i ogolnie mocowanie silnika (poduszki) Napewno ktos cos napisze konkretnego.

http://www.bmwpasja.pl

Nowe foty w galerii

BMW EuroTrip (46 BMW Club Europatreffen )

http://pl.youtube.com/watch?v=R2BJ8VX0qto

Opublikowano

Dzieki!! W mojej sytuacji każda rada jest dla mnie cena. Kupiłem ją i po 2 tygodniach jazdy jakiś pijak zepchnął mnie z drodi. Bardzo mi na niej zależy i chciałbym się najpierw coś więcej dowiedzieć, nim ją uruchomię.

Pozdro..

Opublikowano
2-3 sekundy powiadasz? Nic się nie stalo. Jedynym problemem może być olej w komorze spalani, który już dawno splynol do miski jeśli oczywiście zdążyl się tam pojawić. W motocyklu BMW serii K silnik jest ustawiony w poziomie. Gdy stawia się tem motocykl na boczej stopce silnik caly cas jest jakby "do góry nogami"
Opublikowano
Najlepiej aby mechanik obejrzal motor. Jesli silnik mial np 3k obrotow i nagle stanal to moglo sie cos mu stac :worried: Polecam obejrzec wpierw wszystkie lapy i poduchy, nastepnie zmienic olej, najlepiej byloby go przeplukac najpierw jakims tanszym olejem a potem wlac wlasciwy, sprawdzc szczelnosc ukladu chlodzenia i jesli wszystko bedzie cacy sprobowac odpalic.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nic mu nie będzie (autopsja :/ ). Jeżeli nie chodził do góry nogami, tylko zgasł po paru sekundach lub od razu, to nic mu nie będzie. Może trochę zadymić przy odpalaniu (olej w komorze spalania, olej z odmy w dolocie).

Warto sprawdzić szczelność dolotu, układu chłodzenia, zawieszenie silnika, czystość filtra powietrza.

Kai