Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich jestem nowy na forum! od 3 miesiecy jezdze bmw 320d 136KM z przebiegiem 200tys! od samego poczatku samochod nadmiernie dymi! Przy zapaleniu gdy silnik jest zimny wystarczy mu dac delikatnie gazu (do 2 tys. obrotow) i na ziemi zostaje czarna sadza! a gdy sie rozgrzeje dymi tylko przy przyspieszaniu czasem na czarno jak mocno wcisne,a tak to raczej na ciemno siwo!! na postoju tez widac delikatny siwy dymek! no i jeszcze ma czasem takie jazdy ze zaczyna przyspieszac i nagle traci moc i zaczyna delikatnie szarpac i wtedy to juz w ogole czarno z rury! co do przyspieszenia to tez bez rewelacji!! bardzo prosze o porady! moze ktos mial taki sam problem! z gory dzieki!pozdr
Opublikowano

Witam

Nie jestem pewny na 100% ale wydaje mi sie ze to jest turbina... Miałem podobną sytuacje i własie problem tkwił w turbinie. Profilaktycznie mozna podjechac na tester. Komputer zbada parametry silnika i zaraz wyjdzie gdzie jest problem.

pozdrawiam

Opublikowano
Witam

Nie jestem pewny na 100% ale wydaje mi sie ze to jest turbina... Miałem podobną sytuacje i własie problem tkwił w turbinie. Profilaktycznie mozna podjechac na tester. Komputer zbada parametry silnika i zaraz wyjdzie gdzie jest problem.

pozdrawiam

byłem na kompie no i mialem słabe cisnienie doladowania ale wymienili mi zaworek egr sprawdzili drugi raz no i powiedzieli ze jest juz wszystko oki! a jak powiedzialem ze dymi to gosciu powiedzial ze trzeba odmulic :) ale ilez mozna :mad2: