Skocz do zawartości

jaka jest roznica miedzy zawieszeniem... ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie. Przy najblizszym czasie musze zmienic zawieszenie w aucie,czyli amortyzatory itp. Chce rowniez obnizyc auto. to wymiana razem ze sprezynami.

Przy zakupie trzeba oczywiscie podac model i silnik. ja mam 318 wiec oczywiscie wystarczy to,tylko ze chodzi mi o to ze z czasem chce zmienic silnik na 2.8 :twisted: .... Ale napewno zmiana zawieszenia bedzie predzej.

CZy jest roznica gdy kupie do 1.8 a puzniej beda one siedzialy na 2.8. czy wytrzymaja one czy lepiej kupic odrazu na 2.8 ? Jest jakas roznica montazu ? rozstawu srub czy cos co wplywa ze musza byc inne?

a tak z gory, przerabialem juz temat sprzedaj auto i kup orginal... DZiekuje ale bez takich propozycji. :dance:

Pozdrawiam i czekam na odpowiedz :cool2:

B M W
Opublikowano

moze odbiegne od tematu troszke :

chcesz do auta ktore teraz ma 1.8 włozyc silnik z 2.8???

jeżeli tak to przelicz sobie to kilka razy ... proponowałbym sprzedac całe auto i kupic nowe juz z silnikiem 2.8 w serii

i to w cale nie bzdurne gadanie tylko brutalna prawda :twisted:

Opublikowano
chce kupic rozbita 328 i zrobic przekladke ,razem z zawieszeniem, komputerem mostem hamulcami....i wszystkim co mozliwe. Nie moge sprzedac i kupic bo mieszkam w norwegi i nie oplaca mi sie kupic tutaj 328 a lepiej wyjdzie zrobic tak jak chce. Dowiadywalem sie i nie oplaca mi sie przerejstrowywac a nawet jezdzic na polskich blachach...
B M W
Opublikowano

w twoim przypadku jest tylko róznica spręzyn amorki powinny byc te same patrzac na rocznik.

wiec 4 cyl. maja inne sprężyny niz 6 cyl.

Jest to spowodowane ciężkością silnika.

I tak silnik 2,8 będzie siedzieć na sprężynach oryginalnych od 318 i mieć bardzo zła charakterystykę pracy zawieszenia wykańczając amortyzatory, a odwrotnie auto będzie stało wysoko i będzie skakać na nierównościach przez mocniejsze spręzyny.

Jezeli chcesz do swojej budy wrzucic silnik 2,8 przygotuj sie na zmianę praktycznie wszystkiego:

Zawieszenie przód, układ hamulcowy tył, cała wiązka elektryczna całego auta, skrzynie, wał, dyferencjał półosie.

Opublikowano
chce kupic rozbita 328 i zrobic przekladke ,razem z zawieszeniem, komputerem mostem hamulcami....i wszystkim co mozliwe. Nie moge sprzedac i kupic bo mieszkam w norwegi i nie oplaca mi sie kupic tutaj 328 a lepiej wyjdzie zrobic tak jak chce. Dowiadywalem sie i nie oplaca mi sie przerejstrowywac a nawet jezdzic na polskich blachach...
no to i tak bedziesz musial w dowodzie wprowadzic korekte wiec i tak tosamo ?

http://www.bmwpasja.pl

Nowe foty w galerii

BMW EuroTrip (46 BMW Club Europatreffen )

http://pl.youtube.com/watch?v=R2BJ8VX0qto

Opublikowano
Dokladnie tak. Bedzie dalej 318 tylko zmiana silnika w dowodzie. A dla reszty bezpieczenstwa wymienic trzeba wszystko. Dzieki za odpowiedzi :8)
B M W