Skocz do zawartości

Czy sa jakies odpowietrzniki??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy są w BMW E36 jakieś odpowietrzniki do zbiornika paliwa?? Jeżeli są to prosiłbym o odpowiedz gdzie? Bo niestety mam zapowietrzony zbiornik..... Niektórzy twierdza ze nie obejdzie sie bez wymontowania całego zbiornika..ale tatka wiadomość mnie przeraza ... Proszę o pomoc!
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W e36 jak w każdej bemce jak i innych współczesnych samochodach jest cały układ odpowietrzenia baku - opary paliwa przewodami idą do przodu gdzie masz filtr z weglem aktywnym (czarna duża puszka) obwód jest zamykany i otwierany zaworem znajdującym się obok filtra sterowanym elektrycznie przez komputer -

Napisz co ci sie dzieje - jesli robi ci sie pdciśnienie w baku to sprawdź czy działa zawór

Opublikowano
Mam problem tego typu ze gdy chce zatankować paliwko to pistolet odbija cały czas jakby bak był pełny! i muszę "nakapać" do baku bo inaczej nie idzie =//
Opublikowano
Najprawdopodobniej ktoś wlewał paliwo za pomocą lejka z tzw harmonijka i uszkodził wewnętrzną część wlewu paliwa . Nalewając paliwo spróbuj pistolet włożyć "do góry kołami " . Powinieneś znaleźć takie ułożenie pistoletu , że bez problemu napełnisz zbiornik . Pozdrawiam.
Bad toys 4 Bad boys
Opublikowano

No ja już od dwóch lat męczę się z tym pstrykaniem pistoletu podczas tankowania i niestety nie znalazłem dobrej pozycji (trochę głupio to brzmi :wink: )

... opary paliwa przewodami idą do przodu gdzie masz filtr z weglem aktywnym (czarna duża puszka) obwód jest zamykany i otwierany zaworem znajdującym się obok filtra sterowanym elektrycznie przez komputer - Napisz co ci sie dzieje - jesli robi ci sie pdciśnienie w baku to sprawdź czy działa zawór

A jak to można sprawdzić, bardzo mnie zainteresowała Twoja wypowiedź.

Opublikowano

Podepne sie pod temat......

Nie wiem co ale u mnie coś też jest nie tak :( Gdy zrobie troche kilometrów i podjade na stacje zatankować paliwa to w momencie odkręcania korka paliwa słychać charakterystyczny świst,syk powietrza zasysanego do baku. Czy to może byc ten zawór? Widać że bak nie jest prawidłowo odpowietrzany :?

Dziś wieczorem spróbuję go poszukać i przeczyścic jeśli sie da...

Opublikowano

Wczoraj wieczor spedzilem przy aucie :) no i pojawił sie problem :( Znalazłem ten zawór ale jakie było moje zdziwienie gdy zobaczyłem że nie jest on wcale podpięty?? :mad2: Ale co gorsze znalazłem pod dolotem luźno wiszącą wtyczkę która wyglądem by pasowała by ja podpiąc(nawiasem mówiąc chyba wszystkie wtyczki w czujniki są takie same-blokowane sprężystym drucikiem) Gorsze w tym jest to że brakuje kabelka by ja podłączyć :mad2: :mad2: Może ktos grzebal cos przy aucie i podłączył cos inaczej, pomylił wtyczki :duh: ?

Mam prośbę dla posiadaczy 318IS by jeśli można zobaczyli który kabelek idzie do zaworu pod filtrem weglowym? Może wyjaśnie jak jest u mnie -pod dolotem wychodzi kabel z ktorego wychodza 3 wtyczki:

1. do przepływomierza(z nakrętką)

2. do przepustnicy(nasuwana)

3. do (nie wiem czego :shock: )obok alternatora(nasuwana),

Właśnie obok tego czegos wisiala luźno wtyczka która długością przewodu pasowała by ją tam właśnie podłączyć ale tam wciśnieta jest jedna z tych trzech wspomnianych powyżej.... no a zawór pod filtrem jest nie podłączony.

Czy mogłby ktoś z forumowiczów zobaczyc u siebie jak to wygląda, może jakieś zdjęcie(byłoby najlepiej)?? :modlitwa: :modlitwa:

Opublikowano
Czy mogłby ktoś z forumowiczów zobaczyc u siebie jak to wygląda, może jakieś zdjęcie(byłoby najlepiej)?? :modlitwa: :modlitwa:

Podpinam się do prośby o fotki.

Przy wolnej chwili i ja dobiorę się do odpowietrznika.

Opublikowano

Czyżby na forum nie było żadnej IS-ki??

Chwileczkę......

.... po podpisach widzę że są, ale pewnie nikt nie ma aparatu... :mrgreen: :mrgreen: