Skocz do zawartości

Przekładka z 1.6 na 1.8is w Compakcie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich...

Zastanawiam sie nad przełożeniem silnika 1.6 na 1.8is w Compakcie bo juz troche za słabe to auto...Chcialem sie dowiedziec czy ten silnik podejdzie mi pod komputer i trzeba bedzie cos jeszcze wymieniać?

Opublikowano

A przeglad tech. jak zalatwisz?

Nie autoryzowane wymiany silnikow na wieksze to ryzyko utraty dow.rejestracyjnego i problemach z ubezpieczeniem.

Do mocniejszego silnika musisz przystosowac auto-zawiecha,hamulce itp

te gusta conducir? BMW
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A od kiedy na przegladzie sprawdzaja silnik?? nawet w dowodzie rejestracyjnym nie ma wpisanego numeru silnika a diagnosta raczej nie bedzie sprawdzal pojemnosci czy jest 1.6 czy 1.8.

🙃🙃

Opublikowano
A od kiedy na przegladzie sprawdzaja silnik?? nawet w dowodzie rejestracyjnym nie ma wpisanego numeru silnika a diagnosta raczej nie bedzie sprawdzal pojemnosci czy jest 1.6 czy 1.8.

No tak to jest Twój wybór czy zgłosisz to w ubezpieczalni czy nie. Ale jeżeli przy wypadku nie z Twojej winy rzeczoznawca zauważy że jest inny silnik nie wypłacą odszkodowania.

Co do pytania w temacie. Ja bym sie w takie coś nie bawił tylko zmienił auto. No chyba że masz gdześ dawcę w niskiej cenie. To wtedy z drugiego auta przekładasz co potrzeba.

http://img692.imageshack.us/img692/9379/podpiswb.jpg
Opublikowano

Wystarczy ze diagnosta zerknie na nr silnika w ktorym sa zakodowane dane silnika .

te gusta conducir? BMW
Opublikowano
witam,silnik jest czescia wymienną takze nie ma zadnego problemu przy przegładzie

Mozna i 5 silnikow sobie zmienic ale musza o tych samych parametrach

1.6 na 1.6,2.5 na 2.5 a nie 1.6 na 2.0.

Lepiej gdybys czytal uwazniej posty.

te gusta conducir? BMW
Opublikowano
No widze że nie każdy zrozumiał o co mi dokładnie chodzi;) To czy będe miał problemy z przeglądem czy coś to moja sprawa z tym akurat nie będe miał żadnego problemu:) Chodzi mi tylko o to co oprócz SILNIKA będe musiał wymienić w aucie;)
Opublikowano

Z tego co wiem to trzeba będzie wymienić przepływke, komputer i zapewne wiązkę przewodów. Wydech jest inny ale można zostawić jaki jest. Dyfer też pasuje ale po jakimś czasie padnie.

Nie wiem czy reszta czujników jest taka sama.

http://img692.imageshack.us/img692/9379/podpiswb.jpg